Unes cinc-centes persones han dit adéu aquest diumenge a la temporada de calçots en la primera festa de cloenda que se celebra, la Calçofest, a Valls. La jornada gastronòmica, organitzada per set restaurants del municipi i un forn, ha tingut un menú gastronòmic especial, lluny de les típiques calçotades. Segons ha explicat Ivan Rodon, propietari de Restaurant Calçotada i organitzador de l'esdeveniment, al menú s'han pogut tastar plats diversos amb el calçot com a base, des d'ostres del Delta fins a teriyaki, arròs, piruletes o croissants. La celebració, que els organitzadors consideren tot un èxit, té voluntat de continuïtat de cara l'any vinent.
De moment, l'organitzador ha dit que caldrà que els restaurants organitzadors s'asseguin a fer una valoració i es plantegin com millorar la Calçofest. En aquest sentit, podria ser que de cara l'any vinent es fessin actes durant tot el cap de setmana en lloc de centralitzar-ho en un sol dia.
L'amfitriona de l'esdeveniment, Alexandra Plana, de Cal Ganxo, ha assegurat que la cloenda ha estat una bona manera de tancar una bona temporada, amb unes xifres de comensals que no ha parat de pujar en els darrers anys. "Em feia patir el fet que a l'hivern no ha fet gaire fred", ha dit Plana, que ha desitjat que les calçotades no siguin "una moda passatgera" i que tothom la mantingui per fer-la, almenys, un cop a l'any.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics