Dijous, 25 de Juliol de 2024

El Carnet Jove de Cambrils ofereix descomptes a 107 establiments i serveis del municipi

El percentatge de joves titulars del carnet a Cambrils arriba al 37,13% i se situa per sobre de la mitjana de Catalunya

31 de Gener de 2024, per Reusdigital.cat
  • A la reunió han participat l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència Catalana de Joventut.

    Cedida

El Carnet Jove de Cambrils ja compta amb 107 establiments i serveis que ofereixen descomptes a nivell local i el percentatge de joves titulars arriba al 37,13% de joves i se situa més de 7 punts per sobre de la mitjana de Catalunya (amb un 29,73% de joves titulars del carnet). Aquestes són algunes de les dades extretes de l'informe que s'han posat sobre la taula de la reunió de balanç del 2023 i planificació del 2024 que ha mantingut aquest dilluns el Departament de Joventut de Ajuntament de Cambrils amb l'Agència Catalana de Joventut.

En la reunió de treball hi han participat la regidora de Joventut, Laura Mellau; el director de l'Àrea del Carnet Jove, Domènec Ballester; l'equip de Market que gestiona el projecte de Carnet Jove amb Miguel Gerona i J. Oliva; la informadora juvenil, Yolanda Martinez, i la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez.

La regidora ha fet un balanç molt positiu dels resultats de l'informe del Carnet Jove de Cambrils durant el 2023, ha celebrat l'augment del nombre de titulars, ha posat en valor els establiments cambrilencs que ofereixen descomptes de proximitat i ha destacat la col·laboració interadministrativa entre Ajuntament i Generalitat per potenciar i acostar aquesta eina a les persones joves.    

El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que des de l'any 1986 té per objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels joves catalans a través de l'oferiment i la promoció de serveis, propostes i descomptes en diferents àmbits, entre els quals destaquen la cultura i la mobilitat internacional. Més enllà dels descomptes, des de l'any 2005 es desenvolupa el Programa Connecta't, integrat per diferents actuacions i propostes que cerquen promoure aspectes com la participació, la creativitat, la solidaritat, la sostenibilitat, l'europeïtat i tots aquells aspectes que ens aporteu, ja que el Carnet Jove és una eina proactiva a la disposició de les persones joves.

Anualment es convoquen les Beques Carnet Jove, dotze convocatòries per facilitar-vos l'accés al món professional en els àmbits del còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, realització, vestuari, caracterització, ambientació, muntatge musical, acció social i esport.

En l'actualitat, el Carnet Jove vol ser una eina útil i amb diversitat adreçada als més de 500.000 titulars de Catalunya d'entre 12 i 30 anys. Ofereix més de 8.000 descomptes a Catalunya, permanents i temporals, en àmbits com la cultura, el turisme i la mobilitat, la formació, etc. i més de 60.000 descomptes arreu d'Europa.

Tanmateix, en el marc d'incentivar la mobilitat cultural dels joves europeus, el Carnet et cobreix amb una assegurança d'assistència en viatges internacional totalment de franc (per a tots els teus viatges fora de l'estat espanyol).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges