Divendres, 27 de Novembre de 2020

El Consorci d'Aigües de Tarragona invertirà més de 9 milions d'euros en la millora de les instal·lacions

L'assemblea de l'ens aprova un pressupost de 40 milions d'euros per al 2019

24 d'Octubre de 2018, per Redacció/ACN
  • Seu del Consorci d’Aigües de Tarragona.

    Cedida

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) invertirà 9,3 milions d'euros els anys vinents en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions, en el marc del compliment del pla estratègic 2018-2021. Entre les actuacions, destaca la construcció d'un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rei, al Vendrell, i el soterrament de conduccions autoportants. L'assemblea general de l'ens va aprovar dimarts un pressupost de 40.360.233 euros per al 2019. La tarifa mitjana de consum ha baixat un 0,67% i se situa en 0,5491 euros per metre cúbic.

En l'àmbit de les inversions, l'any vinent es preveuen actuacions destinades a millorar la qualitat de l'aigua subministrada, amb la instal·lació d'una nova estació d'electrocloració per al ramal la Pobla de Mafumet-el Morell-Vilallonga, que finalitzarà, així, tot el conjunt de la millora de la cloració de la xarxa en alta amb un total de set instal·lacions, com també l'adquisició de nova instrumentació al Laboratori Qualitat de l'Aigua i d'obres de millores electromecàniques i d'obra civil.

Des de l'entrada en servei de la planta d'ozó, en el procés de desinfecció de l'aigua en substitució del clor, s'ha consolidat un menor cost dels reactius. Respecte al 2016, en termes absoluts i relatius s'ha disminuït en prop d'un 20%, que ha suposat un estalvi de més de 200.000 euros a l'any.

Aquest factor, juntament amb la revisió del tipus de cànon de derivació per part del Consell de Ministres, que ha suposat un estalvi de prop de 700.000 euros anuals per a tots els consorciats, ha permès rebaixar la tarifa mitjana de consum en un 0,67% i situar-la en 0,5491 €/m³. No obstant això, les tarifes unitàries individuals varien en funció de cada consorciat.

Aquest preu de 0,5491 €/m³ de la tarifa mitjana d'aigua consumida s'estructura d'acord amb els percentatges de les tres partides següents que conformen el pressupost: el 43% correspon a les despeses d'explotació, el 36% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents), i el 21% representa la càrrega de les necessitats financeres.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics