Dimarts, 19 de Gener de 2021

El govern de Cambrils exposa els eixos estratègics del PAM 2019/ 2023

Contempla, entre altres, l'estudi i projecte per a la reordenació de la Rambla de Jaume I, Pau Casals i el barri del Port

18 de Setembre de 2019, per Redacció
  • Abella, Mendoza i Klein, aquest dimecres

    Cedida

El govern de Cambrils que encapçala l'alcaldessa Camí Mendoza ha presentat aquest dimecres al migdia el Pla d'actuació municipal (PAM) 2019/ 2023. La redacció i publicació del document està lligada a la nova ordenança de transparència i bon govern, impulsada i aprovada inicialment en l'anterior mandat. Dividit en quatre eixos estratègics, defineix les principals línies d'actuació a seguir, tot "concretant projectes i programes", segons han precisat fonts municipals. El nou pla posa l'accent en les accions "per millorar el benestar de les persones i fomentar una economia emprenedora i responsable", s'ha subratllat.

 

Quatre eixos

"Treballarem amb proximitat i apostant pel diàleg i la implicació de tothom en la millora de Cambrils", ha assegurat Mendoza. En aquesta línia, la ciutadania podrà consultar l'estat d'execució del pla en temps real a l'espai web de govern obert de l'Ajuntament. D'altra banda, el full de ruta també inclou millores urbanístiques, tals com les previstes a l'avinguda de l'Esport, la finalització de l'avinguda Baix Camp, l'estudi i redacció del projecte de reordenació de la Rambla Jaume I, Pau Casals i barri del Port, i l'elaboració d'un pla d'Intervenció per a la millora i manteniment dels carrers dels diferents barris de Cambrils.

En el marc del primer eix estratègic, 'Una ciutat enfocada al benestar de les persones', el govern vol per ampliar la tarifació social dels preus de les matrícules de les escoles bressol, les activitats esportives, l'escola de música i les activitats de lleure. Una altra de les prioritats destacades, s'ha exposat, és el dret a l'habitatge "digne i assequible" amb l'obertura de la nova Oficina local de l'àrea al Forn del Tallero. Igualment, s'ha precisat, el govern vetllarà per l'envelliment actiu en diferents àmbits amb l'impuls de plans de dinamització, potenciant plans integrals d'atenció, promoció i assistència. En l'apartat de l'educació, el pla preveu ampliar l'oferta de cicles formatius i desenvolupar el Projecte educatiu de l'Escola de música, entre altres actuacions. En l'àmbit de la cultura, s'ha destacat la recuperació del patrimoni històric-cultural local, tant immaterial (és a dir, les tradicions) com material; la gestió de la viabilitat i la forma d'execució del Teatre-auditori per tal de poder tenir un espai de programació i exhibició d'actes culturals tant de fora com de dins de Cambrils, i l'impuls de la nova etapa de 'Ràdio Cambrils' amb la participació de "totes les associacions de la vila".

 

Reforma 'total' del mercat

El segon eix estratègic, 'Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable', engloba els programes relacionats amb la promoció econòmica i el turisme. El regidor Oliver Klein ha estat l'encarregat de detallar les línies previstes en aquest bloc, començant per les actuacions per seguir promovent la desestacionalització del turisme amb la segmentació i diversificació de l'oferta, la promoció d'activitats i esdeveniments a les platges durant tot l'any i la potenciació del barri antic amb noves rutes turístiques. Pel que fa al comerç, es posaran en marxa els plans específics de dinamització comercial per a diverses zones de Cambrils, es dignificarà l'espai públic al barri del Port amb la peatonalització de Pau Casals per tal de fer "més atractiva" la zona comercial, s'impulsaran iniciatives de promoció del comerç de proximitat, i s'impulsarà la "dinamització i modernització" del mercat municipal amb una reforma "total" del concepte actual.

En el capítol de l'emprenedoria, es desenvoluparà un estudi especialitzat acompanyat d'un pla econòmic i de desplegament industrial que dibuixi i determini sectors estratègics, compatibles amb el turisme i el sector serveis locals "i que tingui en compte el desenvolupament dels polígons industrials". A més, s'incentivarà fiscalment la implantació de noves empreses al municipi, la creació de llocs de treball, i la innovació amb la incorporació d'empreses a la nàutica i la mar, les noves tecnologies i les energies renovables. Amb l'objectiu d'impulsar el sector primari, el pla inclou accions per promoure l'economia blava, com ara convertir el port en una aula oberta per tal de conèixer la història local, donar visibilitat al món de la mar i fer de pont amb la promoció dels productes locals i el sector de la gastronomia.

Una altra prioritat destacada en aquesta línia estratègica és la promoció de l'agricultura autòctona amb programes de formació en cultiu ecològic i la seva transformació, amb la col·laboració d'altres administracions.

 

Guerra a l'incivisme

El regidor Lluís Abella ha repassat les línies d'actuació del tercer eix estratègic, 'Una ciutat segura, equilibrada i endreçada', que engloba la seguretat, la sostenibilitat, la mobilitat i l'espai públic. "Volem declarar la guerra a l'incivisme", ha assegurat el segon tinent d'alcalde. En aquest sentit, el pla preveu incrementar les campanyes de sensibilització i posteriors sancions als propietaris que no recullin les defecacions de gossos i a les persones que no facin un bon ús del sistema de recollida de residus, així com revisar les ordenances de convivència per tal que es puguin complir de manera efectiva.

D'altra banda, el regidor ha explicat que s'establirà un Pla local per al 'residu zero' que impliqui la ciutadania, les empreses i el comerç local per avançar cap a una ciutat més sostenible. A més, el govern exigirà a l'ACA la neteja de les set rieres, i en especial la de Riudoms, per mantenir-les en un bon estat de conservació i per tal d'evitar els vessaments fluvials deguts a pluges torrencials. Pel que fa a l'espai públic, l'Ajuntament seguirà treballant per la posada en marxa de la nova estació del ferrocarril i pel desmantellament ràpid i ordenat de les vies del tren i la seva reconversió progressiva cap el Trencam.

 

L'avinguda de l'Esport

Entre les millores urbanístiques previstes, destaquen l'impuls de l'avinguda de l'Esport (que connectarà Cambrils i la futura estació amb l'A7 i l'AP7) i l'elaboració d'un pla d'intervenció per a la millora i manteniment dels carrers dels diferents barris de Cambrils. El pla també contempla la redacció de dos projectes de reordenació importants: un per la Rambla Jaume I, Pau Casals i el barri del port fins la façana marítima i l'altre per l'avinguda de la Diputació des del Club nàutic fins el Pi rodó. Finalment, dins les accions per millorar l'espai públic, el govern exigirà a l'Estat l'execució de la passarel·la del final de la riera d'Alforja per donar continuïtat al passeig Marítim.

En matèria de mobilitat, durant aquest mandat es redactarà i implementarà un nou Pla de mobilitat urbana Sostenible, es farà una restauració integral dels carrils bici i s'ampliarà la xarxa per tal de donar connexió a trames actualment inconnexes.

L'últim eix del pla municipal, 'Una ciutat propera amb el ciutadà', vol potenciar "el govern obert i ampliar els pressupostos participatius". En aquesta mateixa línia, el govern municipal de Mendoza "rendirà comptes" amb els cambrilencs a través de l'espai web de govern obert, des d'on es podrà fer un seguiment de l'acompliment dels objectius marcats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics