Dijous, 07 de Desembre de 2023

El govern de Cambrils presenta un pressupost de 47,7 milions per al 2021

Destaca la inversió d'1,3 milions per a la remodelació de la Rambla de Jaume I

18 de Desembre de 2020, per Redacció/ M.B./ ACN
  • Una imatge de la Rambla Jaume I de Cambrils

    Google Maps

L'equip de govern de Cambrils (ERC, JxCat i NMC) portarà a ple el proper dimecres, 23 de desembre, una proposta de pressupost per l'exercici del 2021 de 47,7 milions, "enfocat especialment a l'emergència social i la reactivació econòmica del municipi, que reforça l’àrea de serveis a la persona, les polítiques d’ocupació i el suport a les empreses", ha destacat el consistori. L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha explicat que el pressupost s'emmarca en un nou escenari que ha de donar resposta a nous reptes i que "ha obligat a redissenyar l'estratègia i acció, que prioritzarà tot allò que ara és més necessari". Entre les inversions previstes destaca la remodelació de la Rambla Jaume I, amb un pressupost d'1,3 milions.

Ocupació, habitatge, cultura i esports

L’alcaldessa ha explicat que als nous pressupostos "es mantenen i s’amplien" els programes de caire social i assistencial, així com de promoció de l’educació i de l’habitatge. En previsió que es mantingui la situació derivada de la crisi sanitària, s’ha incrementat en un 30% la partida destinada a ajuts d’emergència i s’han augmentat les ajudes assistencials com les de pobresa energètica, de suport a la xarxa d’aliments i les subvencions per llibres, ha argumentat.

En un moment d’extrema complexitat en el mercat laboral, s’han contemplat les contractacions corresponents a diferents convocatòries dels plans d’ocupació atenent a la població més sensible, joves, dones i majors de 45 anys. També s’ha augmentat la partida corresponent a la formació municipal per tal de desenvolupar certificats de professionalitat que habilitin en coneixements adequats al mercat de treball a aquelles persones demandants d’ocupació que no disposen de qualificació professional.

En relació a l’habitatge, es reforcen les polítiques en tres direccions, segons el govern. D’una banda, la consolidació de l’oficina local de l’habitatge com a òrgan facilitador i centralitzador de tots els temes relacionats per l’habitatge. D’altra banda, amb el reforç de l’àrea d’urbanisme per al desenvolupament de les diferents figures de planejament que han de permetre generar sòl per a la construcció d’habitatge social i protegit. I, per últim, a través de les ordenances, es penalitzen fiscalment els habitatges buits i es creen eines per a la introducció d’aquests habitatges al mercat de lloguer.

En altres qüestions, i a través d'un comunicat, fonts municipals han expressat que el consistori està "compromès" amb la cultura i no només es mantenen les accions i programacions culturals i festives del municipi, sinó que s’amplien els recursos per fer del Festival Internacional de Música "per tal de convertir-lo en un festival referent al territori i al país i que permeti portar artistes de primer nivell a Cambrils". De la mateixa manera, es manté l’oferta esportiva del municipi i es preveu una inversió "important" provinent del romanent de 2019 per la reforma del pavelló esportiu i l’arranjament continu de les instal·lacions esportives de l’avinguda de l’Esport.

En relació als recursos interns, el govern farà "una clara aposta" per l’adequació de la plantilla a les necessitats i es reforcen les àrees d’urbanisme, obra pública, activitats, serveis i política social, així com els departaments fonamentals pel funcionament de l’administració com són recursos humans, contractació, noves tecnologies i atenció a ciutadà. També es milloren els recursos de l’àrea de Noves Tecnologies, que han de permetre a l’organització "estar a l’alçada dels canvis i la transformació de l’entorn econòmic i social".

Promoció de l’activitat econòmica

En relació a la promoció econòmica, el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, ha destacat "l’esforç" del govern per mantenir els objectius i al mateix temps "tenir l’agilitat de donar resposta a les urgències". En aquest sentit, ha volgut posar en valor la primera convocatòria d’ajudes directes de les que es beneficiaran 440 empreses i ha explicat que el pressupost del 2021 s’ha complementat amb un segon paquet d’ajudes finançat amb 200.000 euros del romanent de tresoreria.

El regidor també ha afirmat al mateix temps cal donar continuïtat a l’activitat de la regidoria amb els serveis que s’ofereixen des de la Torre del Llimó i les campanyes gastronòmiques organitzades conjuntament amb Turisme que s’hauran de reinventar en funció de la situació sanitària.

En l’apartat del turisme, ha exposat, s’augmentarà l’aportació de l’Ajuntament al Patronat, però enguany disposarà de menys ingressos "per la disminució dels ingressos de la taxa turística". L’objectiu, ha dit, "és potenciar mercats i reconduir la promoció apostant pel màrqueting digital i les aliances estratègiques per recuperar els nivells de visitants d’abans de la pandèmia".

Millora de l’espai públic

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Josep Lluís Abella, ha estat l’encarregat de parlar sobre l’espai públic i els projectes de ciutat. El regidor ha afirmat que cal mantenir els grans projectes de ciutat i que per això la remodelació de la Rambla Jaume I s’ha dotat aquest 2021 amb 1.359.265 euros, que és el 40% del pressupost del projecte.

A més, el regidor ha parlat de les partides incloses al pressupost pel carrer de les Barques, acabar la pavimentació del camí de Montbrió (3a fase), la part final del camí del Corralet i la previsió d’execució de les obres de l’avinguda de l’Esport que s’iniciaran l’any 2022.

També es contempla seguir adequant l’enllumenat amb el canvi de llumeneres dels passejos de llevant i de ponent o de l’entrada de Cambrils per Vilafortuny des de l'A7. En el capítol del medi ambient, Abella ha destacat el projecte de reposició d’arbrat de la zona de ponent, la recuperació de les jardineres penjants de la zona del port, el projecte de renovació i adequació dels parcs infantils i els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Per acabar, el primer tinent d’alcaldia ha afirmat que les platges "són la carta de presentació de Cambrils i, en aquest sentit, el govern continua apostant per l’increment dels recursos de neteja i manteniment".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges