Dimecres, 27 de Gener de 2021

El ple de la Diputació aprova per unanimitat el pressupost de 2021, xifrat en 159,5 milions

S'ha fet una declaració institucional sobre el tercer fil ferroviari

27 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Una imatge de la seu de la Diputació

    Reusdigital.cat

El ple de la Diputació de Tarragona corresponent al mes de novembre ha aprovat per unanimitat els pressupostos de la institució per a 2021, per import de 159,5 milions. Els comptes, que ja es van presentar públicament el passat dimecres, "s'enfoquen en gran mesura a pal·liar els efectes de la crisi sanitària causada per la Covid-19 i a impulsar l'obra pública, com a eina de reactivació de l'economia al territori", s'ha apuntat des de l'administració. La sessió també ha donat llum verda al conveni entre la Diputació i la Generalitat per a l'execució d'un pla de millora en vialitat local a les carreteres de la demarcació, que representarà una inversió de 10,3 milions per part de la Diputació i de 13 de l'administració de la Generalitat durant el període 2021-2024.

Tercer fil ferroviari

Un dels punts de l'ordre del dia ha estat la declaració institucional sobre el tercer fil ferroviari i la defensa d'un model de transport "segur, sostenible i eficient". El text parteix del fet que el transport ferroviari de mercaderies al Camp de Tarragona, "tal com està configurat en l'actualitat dificulta desenvolupar un sistema eficient i segur de manera diferenciada del transport de viatgers".

En aquest sentit, assenyala que "desplaçar les mercaderies per l'interior i separar el seu transport de la línia convencional de passatgers ajudaria a potenciar el creixement econòmic del territori". Mitjançant aquesta declaració institucional, el ple de la Diputació manifesta el seu ple suport a que les administracions implicades redueixin al màxim la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de costa, i es porti a la taula de negociació dels alcaldes del Camp de Tarragona i la Generalitat, amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la "necessitat" de considerar "urgent" la construcció d'una plataforma ferroviària per a mercaderies per alliberar el seu pas per la línia de costa que passa per zones urbanes, turístiques i d'interès paisatgístic, cultural i natural, tal com reclama el territori de manera consensuada.

Lectura del Manifest per a l'eliminació de la violència envers les dones

Durant el Ple, les diputades de la Diputació han fet la lectura del Manifest del 25-N. Ha estat elaborat per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Delegació del govern a Catalunya i les quatre diputacions catalanes

En aquesta setmana de presentació dels pressupostos, la Diputació de Tarragona també ha aprovat, en aquest cas a través de la Junta de Govern del passat dimarts, la convocatòria de cofinançament dels PECT (projectes d'especialització i competitivitat territorial) presentats pels ajuntaments i els consells comarcals de la demarcació amb la participació d'ens locals d'aquestes comarques, universitats i entitats sense finalitat lucrativa.

Les actuacions subvencionables a través d'aquesta convocatòria són les seleccionades a la resolució GAH/815/2018 de 19 d'abril. La previsió de crèdit pressupostari per a aquest exercici de 2020 preveu 810.000 euros per al foment de projectes del PECT per a entitats sense ànim de lucre; 76.800,40 per a projectes PECT per a ajuntaments, i 47.356,46 per a consells comarcals. En conjunt, s'hi destinen 934.156,86 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges