Dijous, 21 de Gener de 2021

El Servei d'atenció a les dones de Cambrils ofereix a personal sanitari una xerrada sobre violència masclista

10 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Un fotograma del documental 'Volar', projectat en la sessió del SIAD Cambrils

    Cedida

La coordinadora i la psicòloga del Servei d'atenció a les dones (SIAD) de Cambrils, Mònica Romano i Pilar Calbet, van oferir dijous, 6 de febrer, una sessió formativa sobre la violència masclista i la seva intervenció psicològica, en el marc del treball comunitari. La ponència, dirigida al cos de residents (MIR, IIR i PIR) de l'Hospital universitari Institut Pere Mata, s'emmarca en el Programa de formació multiprofessional organitzada per la Unitat docent del centre hospitalari.

El SIAD de Cambrils és un servei, públic i gratuït, d'informació, assessorament, primera atenció, derivació i acompanyament, si s'escau, en relació amb l'exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la seva vida laboral, social, personal i familiar, per ajudar-les a resoldre problemàtiques que les afecten, amb una perspectiva de gènere.

L'àmbit de treball inclou assessorament jurídic i atenció psicològica individual o grupal, segons requereixi el cas. La demanda del servei la pot fer la pròpia dona o per derivació d' altres serveis municipals o supramunicipals. Durant la ponència s'ha visionat del documental 'Volar', produït per Emakunde, en el que nou dones supervivents de la violència masclista relaten en primera persona l'impacte que va tenir sobre elles i els seus fills i filles.

La pel·lícula ha servit per informar als equips professionals de l'Institut Pere Mata de les intervencions psicològiques que es porten a terme des del SIAD per al seu procés de recuperació. Per finalitzar, hi ha hagut un torn obert de preguntes que el cos professional ha aprofitat molt activament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  11 de Febrer de 2020

Hi ha altres maltractaments?

Tot i que no tenen la virulència i el tracte mediàtic i de suport en dades, parlant-se molt menys, existeixen altres temes que també cal tractar abans que portin a problemes molt més greus. És tracta de un problema social general que cal afrontar fermament i ràpidament.

Reportatges