El VermutingCambrils fa un salt qualitatiu i substitueix l'acompanyament de patates i olives per propostes gastronòmiques elaborades amb vermut. La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, el representant de Vermuts Miró, Pere Miró, i el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí, han presentat aquest matí la 2a edició de les jornades, que se celebraran del 17 de maig al 2 de juny, i comptaran amb la participació de 26 establiments.
En aquesta ocasió, els bars oferiran el vermut acompanyat d'una tapa amb vermut com a ingredient per un preu de 3 euros i els restaurants oferiran un plat especial cuinat amb vermut, que podrà estar dins del menú o bé es podrà demanar per separat al preu promocional marcat per cada establiment. A banda, com en la primera edició, els comensals tindran la possibilitat de tastar per només 1 euro el Sorbet de Vermut Mediterrani, un gelat de vermut Miró creat per la gelateria Antoni Sirvent.
Les jornades van ser la novetat del calendari gastronòmic 2018 i una acció pensada tant per als restaurants com pels bars/restaurants. Donada la bona acollida de la primera edició i que la filosofia del vermut és molt cambrilenca, l'organització ha decidit donar continuïtat a la campanya i potenciar-la amb una oferta més elaborada de creacions culinàries. L'objectiu de les jornades és afavorir que el turisme de proximitat vingui a Cambrils a fer el vermut i es quedi a passejar, a dinar a fer un gelat i, en definitiva, a gaudir de la bona gastronomia.
Els establiments que oferiran la tapa o plat de vermuting durant aquests 17 dies seran: A Lanterna, Antoni Sirvent, Bec d'Or, Can Solé, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Ches Burger Bar, Creperia El Gat, Daniel Salinas, Duomo, El Tamboret, Estival Eldorado Resort, La Central, La Palmera de La Llosa, l'Amagatall, Llop de Mar, l'Original Experiències Gastronòmiques, Mar de Tierras, Mar del Priorat, Miramar, Petit Lekeitio, Prick Thai, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio, Taller 9 i Zero Zero.
VermutingCambrils està organitzat per Patronat de Turisme i l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria de Cambrils i està patrocinada per Vermuts Miró, una empresa amb més de 100 anys d'història especialitzada en l'elaboració de vermut d'una forma tradicional a base de plantes medicinals alpines i mediterrànies que fan que sigui el vermut més refrescant i aromàtic de les terrasses de Cambrils.
Aquestes jornades estan incloses dins les nou campanyes del calendari gastronòmic de Cambrils, que segueix la línia de sumar esforços entre sector públic i privat per incrementar visites i excursionistes fora de temporada i posar en valor la gastronomia cambrilenca els productes del territori.
Concurs a la millor proposta gastronòmica Vermuting
El xef Joan Sadoll del restaurant Sadoll de Tarragona ha estat l'encarregat de valorar la presentació, la tècnica, l'elaboració i el gust de totes les receptes d'aquesta edició i ha seleccionat les sis millors propostes gastronòmiques. Aquestes receptes finalistes participaran al concurs que es durà a terme a la Fira del Vi, i optaran a un primer premi de 1.000 euros en metàl·lic, atorgat per Vermuts Miró, i un segon i tercer premi que serà la representació de la destinació a les properes accions promocionals gastronòmiques que faci el Patronat de Turisme.
Aquesta final comptarà amb un jurat professional format per un representant de Vermuts Miró (patrocinador), dos xefs professionals, un representant de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i dos representants de l'Ajuntament i Patronat de Turisme, que valoraran les sis propostes finalistes amb una ponderació del 60%. L'altre 40% el decidiran els usuaris d'Instagram, que votaran els millors plats i tapes dins del perfil 'VermutingCambrils' durant la campanya i fins l'1 d'octubre de 2019. Entre tots els votants d'Instagram se sortejaran dos dinars per a dues persones a dos restaurants de Cambrils.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics