Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Els centres educatius de la Diputació elaboren plans específics per començar el curs

Reforç del servei de neteja, més professorat, reducció d'alumnes i tests serològics són algunes de les mesures davant la covid-19

08 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Tots els centres han adaptat les seves instal·lacions

    Cedida

Els col·legis d'educació especial, les escoles d'art i disseny i les escoles i conservatoris de música de la Diputació de Tarragona començaran el curs escolar 2020-2021 entre el 14 i el 21 de setembre amb les "màximes mesures d'higiene i distància per garantir la seguretat del personal i de l'alumnat" davant la situació de pandèmia causada per la covid-19. Cada centre ha elaborat un pla d'organització específic que defineix les mesures i protocols a seguir, segons les indicacions establertes pels departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya.

La principal mesura d'actuació que s'ha dut a terme a tots els centres ha estat l'adaptació de les instal·lacions per tal que es pugui garantir la distància de seguretat a les aules i la ventilació necessària. Després d'una avaluació acurada dels espais, s'han hagut de reorganitzar alguns grups, s'ha reduït el nombre d'alumnes per aula, i s'ha contractat més personal o s'ha ampliat la jornada dels professors actuals quan ha estat necessari. A més, també s'hi han realitzat petites obres per obrir finestres o posar claraboies i s'ha adquirit i instal·lat més material tecnològic per tal de poder seguir algunes classes virtualment en cas que fos necessari i estar preparats si s'hagués de realitzar algun confinament parcial.

Pel que fa al material de protecció, es dotarà a tot el personal d'Equips de Protecció Individual (EPI) que inclouen mascaretes, bates d'un sol ús i pantalles de plàstic, entre d'altres. A més, el professorat s'haurà de sotmetre a un test serològic abans de l'inici de les classes i se'ls facilitaran termòmetres i solucions hidroalcohòliques d'ús individual.

Per la seva banda, els alumnes també disposaran de gel hidroalcohòlic a l'accés al centre, a les aules i en altres espais comuns. A partir dels 6 anys, tots hauran d'accedir a l'escola amb mascareta i l'ús que se'n farà durant la sessió lectiva serà el que determini el departament d'Educació de la Generalitat. A l'entrada, hauran de posar-se gel a les mans i se'ls hi prendrà la temperatura. En cas que algú tingui febre durant el període lectiu, s'activarà el protocol d'aïllament establert al pla organitzatiu del centre. Un cop finalitzin les classes, els alumnes hauran de sortir de les instal·lacions, només se'ls permetrà romandre al centre si tenen una altra classe abans d'una hora i s'esperaran a un espai segur que s'ha habilitat per aquest cas. No es permetrà l'entrada de familiars, ni d'altres persones si no és per un motiu excepcional i amb cita prèvia.

A més de les mesures preventives generals, alguns centres comptaran amb materials especials per fer front a necessitats específiques. Per exemple, en el cas les escoles de música i els conservatoris es col·locaran pantalles protectores per l'alumnat d'instruments de vent i cor i pantalles de faristol per a les agrupacions de banda. O en el cas dels centres d'educació especial que també disposaran de mascaretes transparents pels alumnes que necessitin llegir els llavis o pijames de cotó, davantals de plàstic i guants per als usuaris amb qui no es pugui garantir la distància de seguretat.

Els plans es podran consultar a la web de cada centre educatiu. El diputat delegat de Centres d'Ensenyament de la Diputació de Tarragona, Jordi Cartanyà, explica que "els plans s'han redactat tenint en compte les particularitats específiques de cadascun dels centres educatius de la institució". Segons Cartanyà, "per la Diputació és prioritari garantir la seguretat de l'alumnat i dels equips docents. Però també és molt important que, tot i la situació, totes i tots els nostres alumnes puguin assistir a les classes i seguir amb la seva formació educativa."

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics