Divendres, 05 de Març de 2021

Oberta la convocatòria dels nous ajuts socials de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per la Covid-19

Són per a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat

19 d'Octubre de 2020, per Redacció
  • Imatge de l'exterior de la seu de Serveis Socials de Vandellòs i l'Hospitalet

    Cedida

Els veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant poden demanar els nous ajuts de l’Ajuntament per a l’adquisició d’aliments i productes de primera necessitat. D’aquestes prestacions econòmiques es poden beneficiar, en concret, les persones i famílies del municipi que es trobin en situació de dificultat socioeconòmica produïda per la crisi sanitària pel Covid-19. La quantia d’aquests ajuts és de 120 euros per a les unitats familiars unipersonals, als quals se n'afegeixen 70 per cada adult més; i 40 per cada menor més, fins arribar a un topall de 300 euros. Per accedir a aquestes prestacions, cal estar empadronat al municipi amb una antiguitat de com a mínim un any i presentar una situació de vulnerabilitat econòmica.

“Degut a l’increment en més d’un 40% de petició d’ajuts per aliments i productes de primera necessitat des de que es va decretar l’estat d’alarma, i per evitar l’estigmatització d’alguns veïns i veïnes davant aquest nou escenari, l’Ajuntament ha creat aquests nous ajuts mitjançant els quals farem una transferència econòmica directa a les beneficiàries perquè puguin comprar productes bàsics de subsistència, com aliments i productes d’higiene personal i de la llar”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Lupe Capella.

Les persones interessades a rebre aquests ajuts han de presentar-ne la sol·licitud a l’oficina de Benestar Social de l’Ajuntament, situada al carrer Alamanda 2 de l’Hospitalet de l’Infant. El termini per fer-ho finalitzarà el 31 de desembre. Per ser ateses a l’oficina, però, primer han de demanar cita prèvia per telèfon (977569038 o 977327155); o per correu electrònic (benestar@vandellos-hospitalet.cat ).

Altres ajuts socials

En la sessió plenària del passat juny, a més, d’aprovar-se les bases reguladores d’aquests nous ajuts, es va aprovar inicialment la modificació dels ajuts puntuals socials per a persones en situació d’urgència social i de prevenció d’exclusió social i per assistència als centres d’atenció a la gent gran de l’Ajuntament. Així, s’ha incrementat l’import d’alguns dels ajuts previstos en les bases i hi ha nous conceptes subvencionables.

Així doncs, per exemple, com a despeses de subministraments en l’habitatge habitual susceptibles de ser subvencionades, s’han afegit els serveis de telefonia i internet; i hi ha ajuts també per a l’adquisició d’aparells electrònics necessaris per al seguiment del curs escolar, i per a l’adquisició de roba per a infants de fins a 12 anys.

D’altra banda, l’ajut per a lloguer o hipoteca s’ha ampliat a tres mesos a l’any com a màxim (abans era per a un mes) i pot ser de fins a 1.500 euros; i els ajuts per a despeses de salut poden arribar fins a 170; i les dels subministraments bàsics, fins a 500.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics