Dissabte, 20 de Juliol de 2024

Consells bàsics per viatjar amb les mascotes amb seguretat

02 de Setembre de 2021, per Redacció
  • Un gos en un cotxe

    Europa Press

Viatjar amb mascotes és possible, però cal fer-ho de manera segura i legal. Per això el Col·legi Oficial de Veterinaris de València (ICOVV) ha emès una sèrie de recomanacions per als desplaçaments que es duguin a terme aquest estiu amb animals domèstics. Entre les recomanacions, portar el menjar habitual, la medicació prescrita contra marejos i utilitzar un sistema homologat de retenció són alguns dels consells.

En primer lloc, des de l'ICOVV indiquen que a l'hora de fer l'equipatge de l'animal de companyia és molt important portar el seu menjar habitual i la medicació en cas que n'estigui prenent alguna. D'aquesta manera es podran evitar problemes gàstrics que normalment es poden produir a causa del canvi de pinsos.

Així mateix, si pateix marejos, convé consultar prèviament amb el veterinari perquè prescrigui un tractament adequat per evitar així les molèsties dels viatges a cistella de transport, han indicat les mateixes fonts.

Si es vol viatjar en cotxe les mascotes han d'estar còmodes i segures, romanent subjectes mitjançant un sistema homologat o dins d'un transportí amb unes dimensions suficients que li permetin un mínim moviment, així com una ventilació adequada.

"Si es tracta de trajectes llargs, igual que succeeix amb les persones, convé parar de tant en tant per descansar i passejar. A més, hem d'assegurar que la temperatura del cotxe és l'adequada perquè viatgin en les millors condicions i hem d'oferir aigua de tant en tant per evitar que pugui patir un cop de calor", destaquen els veterinaris valencians.

I pel que fa als viatges internacionals?


L'ICOVV indica que si es vol viatjar fora de l'estat amb l'animal de companyia cal saber que els moviments internacionals estan subjectes a normes zoosanitàries per evitar l'extensió de malalties potencialment transmissibles a l'home i als altres animals.
   
Per això, cal tenir abans en compte que la mascota ha de tenir la documentació necessària per viatjar. En el cas de voler sortir fora del país amb gossos, gats o fures és imprescindible que l'animal sempre vagi acompanyat, estigui degudament identificat mitjançant xip i passaport, desparasitat i vacunat contra la ràbia.
   
És recomanable consultar sempre amb el veterinari si és necessari un certificat de salut, depenent del lloc de destinació de les vacances, que acrediti que l'animal està en condicions de fer el viatge o si cal qualsevol altre tractament exigit pel país de destinació.

La normativa europea que regula aquests desplaçaments divideix els animals en dos grups: el grup A que inclou a gossos, gats i fures i el grup B, on estan englobats invertebrats, animals aquàtics ornamentals, amfibis, rèptils, aus i mamífers (rosegadors i conills).   

El nombre màxim d'animals que poden viatjar per desplaçament, tant del grup A com del B és de cinc, encara que existeixen excepcions en el cas de rosegadors, conills o rèptils, que podran ser més sempre que la introducció no tingui una finalitat comercial.
   
Quan el viatge es realitza entre estats membres de la Unió Europea, a més de la identificació i documentació de l'animal poden ser necessàries unes mesures sanitàries preventives per tal de combatre malalties o infeccions que puguin propagar a causa d'aquests desplaçaments.
   
Per trasllats a països fora de la Unió Europea, des de l'ICOVV recomanen consultar amb l'ambaixada o el consolat del país de destinació dels requisits d'importació d'animals, per evitar possibles problemes a les fronteres. Finalment, insten a consultar amb la companyia de transport per assegurar-se les normes i possibles restriccions que puguin tenir per viatjar amb animals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges