Dimarts, 09 de Març de 2021

Informadors de la Creu Roja sensibilitzen els joves sobre la covid-19 en espais d’oci nocturn al Camp i l'Ebre

21 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Una informadora, amb un jove

    Vinicius Silva/ Creu Roja

Per "encàrrec directe" del departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Creu Roja ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la covid-19 en espais d’oci nocturn dirigida a joves. Un miler d’informadors realitzaran accions de conscienciació a 38 localitats de Catalunya durant tot un mes. A la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre es comptarà amb 44 joves, contractats i coordinats per Creu Roja Joventut Tarragona, que a través de dinàmiques i jocs "amb finalitat educativa", buscaran conscienciar aquest sector de la població "amb l’objectiu de prevenir futurs rebrots", tal i com s'ha indicat des de l'entitat. El projecte es realitza fonamentalment a localitats de costa, on habitualment es concentren els grups de joves durant els mesos d’estiu. Concretament, a la província de Tarragona, es desenvolupa a Tarragona, Salou, Cambrils, Calafell, Torredembarra, l’Hospitalet de l’Infant, Amposta i Tortosa.

En col·laboració amb els ajuntaments i les assemblees locals de Creu Roja, s’han seleccionat les zones d’oci nocturn amb major afluència per realitzar l’acció, tot i que poden anar variant segons les circumstàncies. Així doncs, per exemple, a Tarragona s’ha reforçat el sector de la Part Alta durant les festes de Sant Magí i, a Salou, la del passeig de Jaume I. Els informadors duen a terme la seva tasca de sensibilització a peu de carrer de dimecres a diumenge en equips mixtos de dues persones. Els joves informadors han estat formats per personal tècnic i voluntari de diverses assemblees locals de Creu Roja abans d’iniciar l’acció. En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 anys, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. A més, s’espera complementar aquest personal amb voluntariat jove de les assemblees locals i de Creu Roja Joventut, arribant als 800 informadors en el conjunt del territori i amb un objectiu de 24 persones voluntàries a la demarcació de Tarragona.

Des de l’inici de la campanya ja s’han realitzat accions de sensibilització a prop de 20.000 persones i s’espera arribar a més de 95.000. 

Joves i covid-19: no siguis '#COVIDSpoiler'

En els darrers dies el departament de Salut ha alertat d'un increment de contagis de coronavirus entre joves i adolescents, de 15 a 29 anys, que s’atribueix a la manera de sociabilitzar. Tot i que en termes absoluts la incidència és baixa, aquesta tendència reafirma la necessitat de realitzar tasques de conscienciació orientades a disminuir el risc de transmissió en aquesta franja d’edat.

Així doncs, a més de les accions de sensibilització a peu de carrer Creu Roja està desenvolupant una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials sota el lema ‘no siguis #COVIDSpoiler’, amb l’objectiu d’amplificar la difusió del missatge amb consells de prevenció. La campanya es difondrà a través de les aplicacions on hi ha una major presència d’aquest públic, com ara Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube.

Com si es tractés d'una nova sèrie, diversos capítols mostren les conseqüències de no prendre mesures per frenar la propagació del virus, mitjançant situacions protagonitzades per noies i nois inspirades en fets reals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics