Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Torna el festival Havaneres del Port de Tarragona

28 de Juny de 2022, per
  • El passeig marítim del barri del Serrallo, a Tarragona.

    Josep M. Llauradó

Un any més arriba al barri del Serrallo el festival Havaneres del Port de Tarragona que aquest estiu de 2022 celebra la seva 30a edició amb un cartell musical ple de qualitat i algunes novetats que el Port de Tarragona ha programat amb la voluntat de contribuir a difondre la cultura popular catalana i la tradició marinera entre la ciutadania.

El certamen, com és tradició, omplirà d’havaneres la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol a partir de les 10 de la nit, essent la primera actuació el dissabte 2 de juliol i l’última el dissabte 30 de juliol. Aquest estiu, en total s’han programat cinc cantades d’havaneres, com sempre amb entrada gratuïta i amb un aforament màxim de 500 persones per sessió.

Xató, el 2 de juliol



Format per Joan Parellada (tenor ), Josep Vila, (acordió ), Jordi González (baríton i director musical ) i Ramon Sol ( veu baixa i guitarra ), Xató és un grup de quatre amics als qui bàsicament, i per damunt de tot, els uneix la passió per la música i pel cant de taverna.

Xató neix a Vilafranca del Penedès la primavera de l'any 2000. Sense ser professionals del gènere, al llarg de la seva trajectòria han anat desenvolupant un estil propi amb unes veus i una sonoritat característiques i diferenciades d'altres grups, sense deixar de beure, però de les principals fonts del món de l'havanera. 

Sons de Mar, el 9 de juliol



És un grup que va néixer a Reus amb la il·lusió de compartir, des del Baix Camp, un gènere molt especial dins de la música popular: les havaneres. Els integrants del grup actualment són la Rosa i el Gerard a les veus i el Roberto amb la guitarra i el Joan amb l'acordió.

Quatre músics enamorats de les havaneres i de la màgia que les envolta. Sons de Mar ofereix un espectacle de cultura musical popular, marinant les més conegudes havaneres i cançons d'anada i tornada amb nous ritmes i noves cançons.

Les Anxovetes, el 16 de juliol



Les Anxovetes, el grup d’havaneres en femení, ja no només duen a terme les cantades d’havaneres estivals sinó que ara, a més, ens presenten un nou espectacle més íntim i recollit, de caràcter genuïnament mediterrani, compost majoritàriament per temes propis creats i cantats en clau de dona.

El grup gironí pren el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar molt més enllà, i fins i tot allunyar-se’n, oferint un espectacle que reforça, revisa i amplia el repertori de cançons marineres i combina cançons pròpies i inèdites amb cançons populars de tota la vida, totes elles lligades amb un fil conductor que explica històries de la mar amb veu de dona.

Neus Mar, el 23 de juliol



Neus Mar s’inicia en el món de l’havanera de la mà de Càstor Pérez, amb el qual va crear l’espectacle L’essència de l’havanera, i que juntament amb el percussionista Enric Canada van estrenar el setembre de 2008 a l’ermita de Sant Sebastià com a concert cloenda del Cicle d’Estiu de Joventuts Musicals de Palafrugell.

Els Cremats, el 30 de juliol



Banda formada el 1996 al voltant de la música popular del cant de taverna i de les havaneres, amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell, que ha trencat molts tòpics sobre el tractament del gènere.

Els Cremats es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d’arrel popular. Una formació amb un llarg i consolidat bagatge, considerats per molts els “enfants terribles” de l’havanera per la seva voluntat d’innovació i de fusió amb altres gèneres com la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cúmbia. 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges