Dimarts, 26 de Gener de 2021

La Plataforma d’Afectats es personarà al procés judicial per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils

Només els membres que vulguin arribar a judici i estiguin disposats a aportar més diners per fer-ho continuaran formant part activa de l'organització

16 d'Octubre de 2016, per ACN
  • El president de la plataforma, Daniel Pallejà, parlant amb els afectats

    ACN

Amb la personació, la Plataforma podrà entrar en la instrucció i veure l'expedient i informació recollits fins ara d'aquelles persones –dels sis denunciants i diversos denunciats- que el jutge ha anat cridant a declarar. Segons Pallejà, això obrirà tota una panoràmica perquè la plataforma pugui actuar també en un sentit o un altre: ens ho mereixem perquè ens han torejat molt, ha dit. Veurem si estan tots els que són i si hi són tots els que estan, ha avisat el president de la plataforma, que ha explicat que un cop revisin la informació, no descarten citar a algú més perquè vagi a declarar. Amb tot, la intenció de la plataforma és que es pugui arribar fins al final per si algú ha de pagar responsabilitats. En diners guanyarem el mateix, però moralment, garantim que als gestors se'ls empaiti fins a sentència, ha etzibat durant l'assemblea.

Personar-se com a acusació té un cost que, amb els fons de què disposa la plataforma –uns 9.000 euros-, es poden cobrir. Per això aquest tràmit serà immediat. D'altra banda, continuar el procés judicial fins arribar al judici oral tindria un altre cost –en total, rondaria els 21.000 euros en advocats, procuradors, etc.- que, ara per ara, la plataforma no pot pagar. Per això, en l'assemblea general d'aquest diumenge s'ha apuntat que, un cop coberta l'etapa mercantil en què ja ha començat el retorn de part dels estalvis dels clients, ara s'ha de començar la fase penal, per la qual es necessiten més diners.

Una plataforma amb aquells que vulguin anar a judici.

Amb aquest missatge, la junta de l'organització ha anunciat que es farà una renovació del cens on consten els membres de la plataforma, que s'actualitzarà només amb aquelles persones que estiguin disposades a aportar una quantitat econòmica per garantir que, com a col·lectiu, arriben fins a un judici oral que acabi amb una sentència dictada, la que sigui. Des de la plataforma s'ha apuntat que tots els membres que no renovin les seves fitxes podran continuar participant activament en els actes de l'organització, sobretot en les assemblees que funcionen com a canal d'informació.

Fins ara, l'organització compta amb 600 adherits.

Com més membres continuïn a la plataforma, menys haurà de pagar cada afectat per encarar el judici. Així, si s'aconsegueix l'adhesió de 100 afectats –una xifra que el president veu viable, havent vist l'ambient respirat a l'assemblea-, cada persona hauria de pagar uns 120 euros. Si es donés el fet que tots els adherits s'unissin, cada membre hauria de pagar només 20 euros. L'organització vol tenir el nou cens tancat i amb les aportacions econòmiques fetes abans d'acabar l'any.

La junta de la plataforma és conscient que encarrilar el procés penal pot generar reticències i malestar entre alguns afectats. D'una banda pot ser que econòmicament creguin que no els compensa invertir en un procés judicial pels diners que han de recuperar, i també que es vulgui evitar arribar a judici per no haver d'enemistar-se o impulsar actuacions que puguin derivar que, persones que coneixem de tota la vida de Cambrils, puguin acabar a la presó o responent amb el seu patrimoni d'una gestió que considerem que no ha estat la correcta, ha dit Pallejà. Amb tot, veu un deure moral amb la societat i amb els afectats mateixos perquè membres del consell gestor de la Cooperativa acabin pagant si no han complert amb les seves responsabilitats.

Durant l'assemblea d'aquest diumenge també s'ha fet un repàs de les accions de la Plataforma durant els mesos que porten en marxa, per suplir la falta d'aixecament d'actes que, per oblit, no s'han fet en les trobades celebrades. Els afectats han apuntat que hi ha cert alleujament un cop ja han cobrat part dels diners. Un alleujament que els permet centrar-se ara en meditar si volen formar part de la plataforma per emprendre accions penals o no envers els administradors de la Cooperativa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges