Divendres, 16 d'Abril de 2021

La Plataforma pel Riu Siurana denuncia 'la parcialitat en les informacions' de l’ACA i la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes

Es mostren crítics amb el contingut de la compareixença d'aquests col·lectius al Parlament de Catalunya

13 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Imatge del riu Siurana

    Cedida

Després de les compareixences al Parlament de Catalunya de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de la Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes (CRPR), la Plataforma pel Riu Siurana manifesta que la suposada “bona voluntat” per solucionar el conflicte del transvasament del Riu Siurana a la Riera de Riudecanyes i la crida reiterada a "evitar un enfrontament entre territoris" obvia que "es parteix d’una situació d’injustícia". Per una banda, des de la plataforma han volgut recordar que "la concessió vigent, que data de 1935, obliga a respectar 200l/s aigües avall, mentre que actualment se’n deixen tan sols 20l/s".

Per altra banda, el conveni del Topograpo, presentat per la CRPR com una solució als problemes d’aigua del Priorat, en realitat significa, a parer de la plataforma, un "fraudulent canvi en les condicions de la concessió que, amb la connivència de l’ACA, a la pràctica deixa el riu sense aigua".

La Plataforma pel Riu Siurana considera que si es respectessin els 200l/s aigües avall pràcticament no es podria transvasar aigua i, per tant, la part de l’aigua que administra la CRPR, provinent del Siurana, no els pertany. "No és la CRPR que solidàriament busca una solució pel Priorat, és el Priorat que reclama un aigua que la CRPR, amb el silenci còmplice de l’ACA, espolia des de fa molts anys", han afirmat, des de la plataforma.

La Plataforma pel Riu Siurana també declara que assabentar-se de l’ajornament de les sessions fins al setembre a través d’una compareixença al Parlament és "una absoluta falta de respecte". A més, segons el seu punt de vista, allargar un any el calendari previst de les sessions "perjudica irremissiblement al riu i a la conca".

Per últim, el col·lectiu valora positivament el reconeixement, per part de l’ACA, que és imprescindible tenir en compte la qüestió ambiental en la gestió dels rius. El riu Siurana forma part en la seva totalitat de la Xarxa Natura 2000 i la seva protecció és cabdal per al riu i per al Priorat. També celebra que s’estudiïn alternatives de subministrament d’aigua al Baix Camp i que l’ACA assumeixi com a seva la necessitat de reutilitzar l’aigua.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges