Diumenge, 06 de Desembre de 2020

La Selva inicia una campanya per detectar deficiències en les façanes del nucli antic i reparar-les

El consistori ofereix ajudes que cobreixen la meitat del cost

17 de Juliol de 2017, per
  • Cases antigues al nucli antic de la Selva del Camp

    Cedida

Arran dels informes que regularment realitzen els tècnics de la Selva del Camp, l'àrea d'Urbanisme i Habitatge del consistori ha decidit realitzar una inspecció tècnica completa del total de 691 edificis que formen el nucli antic per tal d'estudiar i detectar les possibles deficiències externes. Dels habitatges inventariats, que representen un total de 900 façanes, més de dos terços es troben en bon estat de conservació i no presenten cap problema, mentre que al voltant de 300 presenten petites deficiències, sobretot en l'àmbit estètic, però una baixa incidència de risc. El problema més rellevant són la setantena de façanes, algunes concentrades en un mateix edifici, que presenten un risc més elevat de desprendiments o fins i tot de caiguda d'elements estructurals.

Un cop valorada la possible perillositat de les façanes en més mal estat, el consistori ha contactat amb els propietaris dels edificis, molts dels quals viuen fora del municipi, per recordar-los la responsabilitat civil que tenen vers la seva propietat i reclamant-los que es facin càrrec de la reparació. En el cas que un edifici representi un risc imminent per als vianants, el consistori es pot fer càrrec de la seva consolidació o fins i tot d'enderrocar els elements perillosos de forma subsidiària, de manera que posteriorment es carregui el cost de l'operació al propietari o propietaris de la finca.

Tot i això, la principal aposta de l'Ajuntament és la col·laboració amb els propietaris de cara a recuperar els edificis i la vida del nucli antic, de manera que la primera opció que es planteja és la d'oferir suport per a la reparació tot aprofitant la línia d'ajudes que el municipi ofereix des de fa anys. Es tracta d'una subvenció que cobreix fins al 50% dels costos de sanejament i reparació de les façanes del nucli antic, i que la pot sol·licitar qualsevol propietari d'un habitatge d'aquesta zona. En aquests moments, s'han liquidat les ajudes pendents d'anteriors anualitats, de manera que s'ha aconseguit agilitzar els tràmits per tal de concedir les noves.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics