Dimarts, 26 de Gener de 2021

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova la nova organització municipal

04 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Fotografia del ple

    Cedida

Aquest dijous ha tingut lloc una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en la qual l’alcalde, Alfons Garcia, ha donat compte de diversos decrets; i els membres de la consistori han pres diversos acords en matèria d’organització municipal. El batlle ha nomenat tinents d’alcalde Núria Ortiz; María José Gómez (2a tinenta); Frederic Escoda (3r) i Diego García, com a quart.

La Junta de govern local estarà integrada per aquests quatre regidors i celebrarà la sessió constitutiva el 9 de juliol. A banda, el ple de l’Ajuntament ha aprovat el règim de periodicitat de les sessions plenàries (la sessió ordinària tindrà lloc cada dos mesos, l’últim dijous de cada dos mesos senars a les 6; i la sessió extraordinària, quan la convoqui alcaldia) i de les sessions de la Junta de govern local (la sessió ordinària es realitzarà tots els dimarts a dos quarts de 10 del matí, tot i que quan estigui convocada la comissió informativa de serveis interns, es convocarà a les 5 de la tarda; i la sessió extraordinària, quan el president ho decideixi).

El ple també ha acordat la constitució de les comissions informatives municipals de Serveis a les Persones, de Promoció Econòmica, de Serveis Interns, i de Serveis Territorials. La Comissió especial de Comptes estarà integrada per tots els membres que legalment componen la corporació per a l’estudi i informe de tots els comptes pressupostaris i extrapressupostaris.

A la sessió plenària també s’ha donat llum verd al nomenament i assignació de les diferents regidories i patronats, segons el següent desglossament. Núria Ortiz durà la regidoria de Cultura i Patrimoni, la regidoria d’Ensenyament i la regidoria de Comunicació i Participació; María José Gómez Fernández liderarà les regidories d’Ocupació, Emprenedoria i Planificació Estratègica; Comerç i Turisme i Indústria i noves energies. Frederic Escoda Gil serà el titular de la Regidoria d’Hisenda, de Medi Ambient i Medi Natural i de la regidoria de Via Pública i Mobilitat. Diego Garcia serà el titular de la regidoria d’Esports, de la de Joventut i de la regidoria de Festes. Lupe Capella durà les regidories de Benestar Social, Salut i Igualtat; i Seguretat i Protecció Civil. El batlle Garcia, per part seva, liderarà igualment les regidories d’Urbanisme i d’Administració Oberta i Recursos Humans.

A més, el ple de l’Ajuntament ha aprovat la designació de membres que han d’integrar la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT), les Juntes de compensació, la Junta local de seguretat, el CECOPAL, els patronats municipals (de la Llar d’infants, de Mitjans de comunicació i de l’Escola de música) i el Consell escolar municipal; i de la persona representant de l’Ajuntament a les comissions del departament d’Educació, de Batxillerat Artístic i de Cicles Formatius de Grau Superior.

Un altre dels acords que s’ha pres en la sessió plenària és la creació dels grups polítics municipals i de la Junta de Portaveus, de la qual seran membres l’alcalde, Alfons Garcia, en qualitat de president. La portaveu del PSC serà Núria Ortiz;  la de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví; la de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), M. Elidia López; la d'ERC,  Esmeralda Saladié; el portaveu de la CUP serà Sergi Saladié; el de Cs, Tomás Díaz; i la del PP, Silvia Pujol.

 

Sous

També han quedat aprovades les retribucions econòmiques que percebran els membres de la corporació, en funció de les responsabilitats i la dedicació que tindran. Segons s’ha establert, l’alcalde, Alfons Garcia, que exercirà el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva, cobrarà 45.000 euros bruts anuals. La segona tinent d’alcalde, María José Gómez; i el quart tinent alcalde, Diego García; també exerciran les seves tasques en règim de dedicació exclusiva i percebran 28.000 euros i 34.000 euros bruts anuals, respectivament.

La primera tinent d’alcalde, Núria Ortiz, cobrarà 24.000 euros bruts anuals; i el tercer tinent d’alcalde, Frederic Escoda, 20.000 euros bruts anuals (tots dos tindran una dedicació parcial del 90% i el 75%, respectivament). Lupe Capella, com a regidora amb responsabilitat de govern, cobrarà fins a un màxim de 20.000 euros, per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats. Els regidors de l’oposició podran percebre fins a un màxim de 7.000 euros per assistència a les sessions del òrgans col·legiats (l’import per assistència al ple serà de 450 euros; per assistència a Junta de govern local, de 300 euros; i per assistència a comissió informativa, de 150 euros).

Pel que fa a les assignacions per als grups municipals, s’ha fixat un component fix 365 euros anuals per a cada grup i un de variable de 625,20 euros anuals que es multiplica pel nombre de regidors de cada grup. En conseqüència, les assignacions anuals seran de: 4.116,20 euros, per al grup municipal del PSC (6 regidors); 1.615,40 euros, per al grup municipal de Junts per Catalunya (2 regidors); i 990,20 euros per a la resta de grups municipals (FIC, ERC, CUP, Cs i PP), que tenen cadascun un regidor.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges