Dilluns, 18 de Gener de 2021

L’arranjament de la zona verda al voltant del CAP guanya la primera edició dels pressupostos participatius del Morell

29 de Gener de 2020, per Redacció
  • Espai on s'ha de fer l'actuació

     

L'arranjament de la zona verda al voltant del Centre d'Atenció Primària (CAP), ha estat la proposta escollida, amb 221 vots, del procés de pressupostos participatius que s’ha realitzat al Morell, per dur a terme amb una part dels comptes municipals del 2020. Un projecte pressupostat en 50.000  euros i que se centra en la instal·lació de més il·luminació en aquest espai, a més de gespa i arbrat.

Aquesta ha estat la primera vegada que el l’Ajuntament del Morell engegava un procés participatiu d’aquestes característiques, un mecanisme que “ha permès que morellencs i morellenques puguin triar, per primera vegada, on destinar una part dels nostres recursos municipals”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet. “Creiem que ha funcionat, i els resultats ens han d’encoratjar a seguir en aquesta línia”, continua.

En total, 308 persones van votar durant el període habilitat al mes de desembre, la qual cosa suposa una mica més del 10% del total del cens, que era de 3.069 persones (els majors de 16 anys empadronats al Morell a l’inici del procés). Val a dir que es tracta d’una xifra que supera la mitjana de participació de processos d’aquestes característiques realitzats a Catalunya al llarg del 2018, que se situa al 8%.

Cada veí o veïna va triar tres propostes de les set presentades des del consistori, amb un total de 885 vots vàlids i 39 vots nuls. Així mateix, és significatiu el fet que un 43,5% dels vots es van fer de forma presencial, mentre que el 56,5% es van efectuar online, a través de la plataforma de votació. En aquest sentit, l’alcalde valora positivament que el termini de votació coincidís amb la Fira de Nadal, ja que “apropar l’urna al carrer va motivar que morellencs i morellenques s’animessin a participar del procés”.

Calbet també apunta que “el resultat no és el més important del procés, sinó la radiografia que hem aconseguit sobre quines són les prioritats per a la població”. Així, incideix també en què l’eliminació de barreres arquitectòniques ha esdevingut la segona proposta amb més suport, amb 220 vots, “només un vot de diferència amb la guanyadora, de manera que també assumim aquest projecte com uns deures que ens posa la ciutadania i també li donarem prioritat”.

Pel que fa a la resta de propostes, l’itinerari a peu segur fins al tanatori ha rebut 135 vots; l’arranjament de la plaça de la Fàbrica, 131; la instal·lació d’un Kiss&Ride a l’escola, 71; l’actualització de la senyalització vertical, 68, i els aparcabicis als equipaments municipals, 39. Tots els resultats es poden consultar en aquest enllaç.

Per tal de tancar el procés, el consistori convida tota la ciutadania a respondre l’enquesta de valoració, per tal de copsar les sensacions de tothom i també tenir en compte millores de cara a les següents edicions. De fet, un cop tancada aquesta primera edició de ‘Al Morell, la teva opinió compta’ , arrencarà l’engranatge per a la segona edició, en la qual serà la ciutadania la que proposarà els projectes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics