Dilluns, 19 d'Agost de 2024

Mig centenar de veïns al comiat definitiu del quiosc de la plaça Imperial Tàrraco

07 d'Octubre de 2021, per Josep Maria Llauradó Serra
  • La concentració ha aplegat prop d'un mig centenar de persones a la plaça Imperial Tàrraco.

    Josep M. Llauradó

Aquest divendres a les 12 del migdia s'acaben 67 anys de vida d'un negoci emblemàtic per a la ciutat de Tarragona: el quiosc de la plaça Imperial Tàrraco. Serà en aquest moment quan l'establiment abaixi la persiana de manera definitiva després d'unes setmanes de campanya política en contra del seu tancament. Mig centenar de persones s'han acostat a donar suport a Julio Dueñas, el propietari de la concessió, qui ha estat parlant amb els assistents mentre dos treballadors empaquetaven les últimes revistes.

Amb els prestatges buits i només venent diaris, el quiosc s'acomiada "amb molta emoció". Dueñas ha acusat directament el govern municipal d'"enrocar-se en demostrar qui té el poder" i ha afirmat que "hem donat possibles sortides, la nostra voluntat era arribar a un acord, mai ens haguéssim imaginat que el farien desaparèixer".

I és que el quiosc anirà a terra pròximament a causa de la remodelació d'aquesta part de la plaça per, entre d'altres, fer-hi circular el primer carril bici que uneixi el barri de Sant Pere i Sant Pau i el centre de la ciutat. El projecte del govern anterior preveia moure'l uns metres, però l'àrea d'Urbanisme liderada pel regidor Xavier Puig va apostar fa poc per una modificació "per motius de seguretat" que deixava fora el quiosc.

Tant representants del PSC com del PP a l'Ajuntament de Tarragona han estat presents en aquest comiat, que ningú no assegura haver convocat. "Volem que sentin l'escalf de la gent, ja que el trobarem molt a faltar", ha dit la portaveu socialista Sandra Ramos a les portes del quiosc. Ramos ha titllat d'"encaparronament" la decisió del govern de Pau Ricomà a l'hora de no treure abans la licitació del quiosc i de no conservar-ne el seu emplaçament, encara que fos uns metres més enllà. "Mai hem demanat res que vagi en contra de la llei", ha dit. Segons Sandra Ramos, "perdem una part de la ciutat que vertebra aquesta zona i que no només ven diaris i targes de l'autobús".

[noticiadiari]45/42879[/noticiadiari]

En una línia similar s'ha expressat el portaveu del grup municipal del Partit Popular, José Luis Martín, qui ha expressat el seu suport "al comerç" i ha lamentat que el govern actual "no sàpiga fer res sense destruir, per construir un carril bici han de destruir un quiosc". Martín reclama "un traçat alternatiu" d'aquesta nova eina de mobilitat ja que el negoci afectat "forma part de la història de Tarragona".

Entre els assistents hi havia no només regidors sinó també clients habituals, el president de la patronal PIMEC, Florenci Nieto, l'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, o companys de professió, que no han volgut faltar a la darrera tarda d'un quiosc que ha format part de les vides dels tarragonins durant més de mig segle. Aquesta convocatòria ha estat l'única manifestació contrària a l'enderroc del quiosc, després d'unes setmanes intenses de portades als diaris i comentaris a les xarxes socials. Malgrat tot, tan sols desenes de persones han decidit mostrar el seu desacord amb la mesura.
 

Un dels últims clients del quiosc de la plaça Imperial Tàrraco. Foto: Josep M. Llauradó

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges