Diumenge, 18 d'Abril de 2021

Mont-roig del Camp aprova un pressupost de 27 milions d’euros per al 2020

21 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Imatge del ple d'aquest divendres a Mont-roig del Camp

     

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat, aquest divendres, el pressupost municipal per a l' exercici del 2020. El pressupost consolidat, incorporant els comptes del mateix ajuntament i les entitats públiques empresarials Nostreserveis i Nostraigua, ascendeix als 27,07 milions d'euros. Amb relació als comptes només de l'ajuntament, aquests són de 23,64 milions d'euros, el que suposa un 15% més que l'any passat. Pel que fa a les inversions aquestes se situen en 2,4 milions d'euros, set vegades més que les inversions de l'últim exercici. Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i Impulso Mont- roig Miami) i Ciutadans, l'abstenció d'ERC-MES-AM i Ara Verds per Més i els vots en contra de Junts per Mont-roig-Miami.

Destaca d'aquest pressupost que es posa fil a l'agulla en el Pla estratègic de municipi 2020/ 2030. Amb aquests comptes, i amb els recursos humans propis de l'ajuntament, s'executaran o es donarà inici a la meitat de les 109 accions previstes en el pla que es va elaborar amb la participació de la ciutadania i va ser aprovat el passat mandat amb el suport de pràcticament tot el consistori.

Estabilitat pressupostària

Es tracta d'un pressupost continuista que "respon a criteris d'equilibri i compleix totes les exigències legals en matèria d'estabilitat i sostenibilitat financera", segons fonts municipals. Al mateix temps, suposa un increment "important" en l'apartat d'inversions respecte al pressupost de l'any passat, arribant als 2,4 milions, prop de set vegades més que en l'últim exercici i recuperant alhora les dades inversores dels darrers anys abans del descens de l'exercici del 2019.

Aquesta pujada de la inversió prevista és conseqüència en part de l'increment en un 15% dels ingressos per un repunt en les llicències d'obres extraordinàries, segons s'ha argumentat des del consistori. Les àrees de despesa que s'incrementen més són, sobretot, Pla de barris, que enceta el seu darrer any amb voluntat d'executar el màxim de projectes pendents; Turisme, Camins i Medi Ambient, i la gestió d'escombraries i neteja viària, coincidint amb la voluntat de millora i enovació  del  servei.  El  capítol  de  personal  i  el  Fons  de  Contingència  (ubicat  a  Òrgans  de  govern)  també  suposen  un  "increment  important  per  tal  de  reforçar  els  recursos  humans  municipals". A  més,  el  pressupost  contempla  una  redistribució  de  despesa  social  a  algunes  àrees  que absorbiran l'alça de les polítiques de protecció social: es preveu el reforç de personal adscrit a l'àrea de les persones, a la vegada que s'incrementa el finançament de projectes socials en el marc del Pla de Barris.

Detall de les inversions municipals

Les  inversions  més  importants  que  contempla  el  pressupost,  una  gran  part  finançades  per altres  administracions,   són   la   dotació   d'autoconsum   energètic   als   edificis   municipals mitjançant  plaques  fotovoltaiques  que  ascendeix  a  994.000  euros,  finançats  en  part  per l'IDAE. Aquesta inversió "afavorirà la reducció del consum energètic dels edificis municipals i està  previst  que  en  sis  anys  s'amortitzi  la  inversió  inicial", s'ha detallat.  El  pressupost  contempla  la construcció d'una nova oficina de turisme (308.000 euros), finançada en part pel Ministeri de Turisme; uns nous vestidors i millores a la zona esportiva de Mont-roig (230.000 euros), i les inversions  previstes  en  el  marc  del  Pla  de  Barris,  especialment  l'eliminació  de  barreres arquitectòniques  a  l'àmbit,  la  construcció  de  carrils  bici  i  altres  millores  que  superen  els  500.000 euros en el seu conjunt.

Pel que fa al pressupost de les dues entitats públiques municipals, el de Nostreserveis, que és  de  4.256.933'88  euros,  s'incrementa  en  un  14%,  mentre  que  Nostraigua,  xifrat  en  3.081.391 euros té una davallada del 32%.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges