La jornada electoral del 26-M ha arrencat amb normalitat i sense cap incidència remarcable aquest diumenge a la demarcació de Tarragona. A primera hora han obert els 373 col·legis i s'han constituït les 1.010 meses sense incidències destacables, més enllà d'alguna anècdota per la falta de paperetes en un centre de votació. A les comarques tarragonines estan cridats a les urnes 578.679 votants que escolliran els eurodiputats i 562.784 pel que fa a les municipals. A la capital tarragonina, el degoteig de votants ha estat constant durant tot el matí però no s'han format cues als centres electorals.
Alguns dels electors han explicat a l'ACN que volen un canvi en el despatx de l'alcaldia i, a la vegada, demanen que el proper equip de govern municipal redueixi la brutícia de la ciutat i treballi per la seva cohesió.
Una desena de votants esperaven a les portes del col·legi Pau Delclòs de Tarragona que toquessin les nou en punt per entrar i dipositar el seu vot. Una de les més matineres, la Sandra Martos, que no ha volgut revelar quina opció política ha votat per les municipals, ha afirmat que la ciutat necessita "canviar moltes coses", i ha considerat que "està súper bruta, li falta llum i molta seguretat". De fet, la qüestió de la neteja, un dels punts en els que s'ha centrat la campanya electoral, també ha estat una de les preocupacions principals dels votants tarragonins durant les primeres hores d'aquesta jornada.
La Sara Porras, una jove tarragonina que ara viu a Barcelona, ha vingut expressament a votar. Acompanyada d'una maleta, ha assegurat que era necessari perquè la ciutat es mereix una millora que no s'ha produït en els darreres anys, segons ella. "Espero que el govern que surti canviï les coses a nivell de brutícia, d'educació i social, perquè hi ha moltes mancances socials", ha subratllat. La votant ha augurat que no hi haurà massa canvis i que l'actual batlle, Josep Fèlix Ballesteros, guanyarà els comicis.
Ara bé, l'alcalde també ha estat un dels punts de les queixes d'alguns votants que no avalen la gestió de l'últim mandat. Un d'ells, en Josep Maria Rovira, ha afirmat que vol que Tarragona "sigui una ciutat com ha de ser i que no diguin que està bruta". L'Ignasi Ortega compateix que és hora que hi hagi relleu a l'alcaldia, ja què creu que cal aire "fresc". Pel que fa a les eleccions europees, ha assegurat que ha optat per partits catalanistes i ho ha justificat per la suspensió dels presos al Congrés dels Diputats.
Aquest jove, de 23 anys, ha votat al col·legi electoral de la Diputació de Tarragona, acompanyat dels seus pares i la seva germana, que votava per primera vegada en uns comicis locals. La Paula Ortega ha explicat que ha estat dificultós decidir la formació política i que ho ha fet gràcies a l'ajuda del seu entorn i dels mitjans de comunicació. Els seus pares, en Narcís Ortega i l'Ana Abellán, s'han referit als possibles pactes postelectorals i han apuntat que si guanyessin els socialistes preferirien un pacte amb els republicans, en lloc de amb Ciutadans. Cs i ERC van ser la segona i tercera força en les passades eleccions i es postulen com els dos partits més ben situats per disputar l'alcaldia a Ballesteros. Malgrat això, Ortega ha demanat que el nou govern se centri a fer una "ciutat gran, neta i amb parcs" i solucionar la problemàtica dels MENA.
Els Mossos d'Esquadra intervenen en alguns col·legis electorals
Els Mossos d'Esquadra han intervingut a l'Ajuntament de Vallmoll (Alt Camp) atès que la porta no es podia obrir perquè hi havia silicona al pany. Això ha provocat que durant una estona estigués "inutilitzat". També han retirat propaganda electoral que estava ubicada al voltant d'un dels col·legis a Banyeres del Penedès. Altres incidències s'han produït a Altafulla, on la brigada municipal ha netejat les pintades fetes al terra d'uns llaços grocs. A més, un dels vocals del municipi de Vinyols i els Arcs (Baix Camp) s'ha hagut de substituir a quarts de deu del matí per una indisposició.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics