Dimecres, 02 de Desembre de 2020

Presenten el projecte de renovació de l'avinguda de Barcelona als veïns de Miami Platja

L’Ajuntament ha explicat les fases de l’obra, les afectacions i els canals de comunicació que es posen a disposició de la ciutadania

29 de Març de 2018, per Redacció
  • Reunió amb els ciutadans per exposar el projecte de renovació de l'Avinguda de Barcelona

    Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha reunit aquest dimarts i dimecres amb comerciants i veïns de Miami Platja, respectivament, per tal de presentar-los les obres de remodelació d’un tram de l’avinguda de Barcelona. A les dues reunions que s’han celebrat i hi han assistit prop de 180 persones, i han estat conduïdes per l’alcalde Fran Morancho, el regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Vicente Pérez, i l’arquitecte municipal, Llorenç Rofes

Les obres de renovació i millora d'un tram de l'avinguda comencen aquest mes d'abril i afectaran prop d'un quilòmetre comprès entre la plaça Tarragona, que no està inclosa en l'obra, i l’avinguda de Cadis. L'objectiu és que aquest espai es converteixi en el nou centre urbà de Miami Platja.

Els treballs hauran d'estar acabats abans del 31 de desembre de 2018, condició indispensable per poder-los executar, ja que el projecte s’emmarca dins el Pla de Barris de La Florida. Aquesta és la data límit que ha donat la Generalitat per executar-la, després de rebutjar la pròrroga d’un any més. Dels 4.495.188,93 euros que costa l’obra, la meitat estan finançats a través d’una subvenció.

A causa d'aquest termini limitat, no s'ha programat una aturada en temporada d'estiu, moment en què estarà afectat de ple tot el tram. Malgrat les probables afectacions, s'ha fet una planificació de l'obra que permetrà la càrrega i descarrega i els accessos als pàrquings, i també s'habilitaran passos per als vianants.

Gestió de les places d'aparcament

Una de les preocupacions, especialment dels comerciants, és el nombre d'aparcaments a la zona, un cop executat el projecte. El departament de Mobilitat ha elaborat una proposta d'aparcament en la mateixa àrea d’influència perquè l'afectació sigui mínima, a través del canvi de sentit d'alguns carrers adjacents, i l'habilitació d'aparcaments dissuasius, es guanyaran places de pàrquing, molt similars als actuals que es perden.

Fases de l'obra

Sorigué, l'empresa que executarà les obres, ha presentat la seva planificació, l'anomenada fase zero, que preveurà demolicions, afectacions i senyalització de l'obra. Aquesta fase començarà des de la plaça de Tarragona i anirà avançant. Es preveu que en poques setmanes tot el tram estigui ja degudament clausurat i afectat.

Seguidament, en una primera fase, quedarà afectada la zona de la via en què s'implantaran els nous serveis: clavegueram, pluvials, telecomunicacions, entre d’altres. Serà aquesta la part més complexa i molesta, perquè està prevista l'obertura de rases i aixecament de subsòl.

En una segona fase es treballarà als laterals del vial, enganxat a façana, per la qual cosa es desviarà el pas per als vianants. La darrera fase, serà la dels acabats i s'hi aplicarà el paviment definitiu, la plantació d'arbrat, la ubicació del mobiliari urbà, senyalització viària i tots els elements necessaris per a la remodelació.

Canals de comunicació ciutadana

Els dubtes o queixes concretes que puguin sorgir durant les obres es podran vehicular mitjançant diversos canals de comunicació. Sorigué, posarà a disposició de la ciutadania el telèfon del cap d'obra, que estarà disponibles les 24 hores del dia i una oficina d'atenció ciutadana que s'ubicarà a l’avinguda Barcelona, 78, baixos. D'altra banda, s'utilitzaran també díptics informatius, les xarxes socials, el web i l'APP municipal.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics