Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Revisaran l’estat de més de 300 esglésies de l’Arquebisbat de Tarragona i el Bisbat de Tortosa

El Departament de Cultura adjudica els treballs per un import de 88.000 euros

06 de Setembre de 2018, per Redacció/ACN
  • Pla obert de l'església de Sant Feliu de Constantí on s'observa l'esfondrament de part del sostre.

    ACN

El Departament de Cultura ha adjudicat per poc més de 88.000 euros els treballs d’anàlisi i valoració de l’estat estructural, físic i de conservació d’un total de 326 temples protegits com a patrimoni arquitectònic de l’Arquebisbat de Tarragona i del Bisbat de Tortosa. Les tasques que formen part d’aquest contracte consisteixen en la inspecció visual i l’examen de l’estat de conservació d’esglésies per a l’obtenció d’uns barems objectius que determinin tant el grau com la urgència en les intervencions de salvaguarda que es proposin en aquelles esglésies amb estat deficient o molt deficient, atenent al diferent grau d’estabilitat estructural, estat físic, de conservació i condicionament d’aquests temples.

El contracte consta d’un lot per al Bisbat de Tortosa i de tres per al de l’Arquebisbat de Tarragona. En aquest segon cas, es tracta d’un lot de 98 esglésies de les comarques del Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp; d’un altre lot de 66 esglésies de les comarques de la Conca de Barberà, les Garrigues i l’Urgell; i per últim, d’un tercer lot de 67 esglésies del Tarragonès i el Baix Penedès.

Les tasques s’han de fonamentar en l’examen aprofundit de l’estat actual estructural, físic, de conservació dels materials i condicionament del conjunt d’edificis afectats, la seva entitat arquitectònica i els valors patrimonials. En aquest sentit, es plasmarà la informació en unes fitxes individualitzades per a cada església en què es detallarà: les dades generals del monument, l’estat actual de les diferents parts i elements i estat general amb la identificació gràfica del seu estat de conservació.

De la suma del coneixement dels valors històrics i artístics dels edificis, així com de l’anàlisi del seu estat actual arquitectònic, han de derivar els criteris generals que han de regir la valoració del seu estat estructural, de conservació i agençament i de les causes de les possibles deficiències detectades; alhora que també s’hauran d’apuntar propostes d’intervenció que caldria efectuar en aquelles esglésies amb estat deficient o molt deficient.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics