Divendres, 26 de Febrer de 2021

S'assoleix el 80,79% d'adhesions a l'acord de refinançament de la Cooperativa

18 de Març de 2016, per Revista Cambrils
  • Gent esperant-se per signar, dijous a la tarda, a les dependències de la Cooperativa Agrícola

    Revista Cambrils

La jornada d'adhesions a l'acord de refinançament de la Cooperativa Agrícola es va tancar, aquest dijous a la nit, amb el 80,79% del passiu financer, una xifra que supera àmpliament el 75% que es requeria per llei. Així doncs, després de quatre dies intensos de signatures davant notari per part dels dipositaris a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola s'ha aconseguit arribar a la xifra requerida. Això, juntament amb el vistiplau que sembla ser que ja s'ha donat al Pla de Viabilitat per part d'un expert independent, és el que ha de permetre aixecar el preconcurs de creditors sense haver d'entrar en concurs de creditors.

La tarda-nit d'aquest dijous va ser intensa. Molts dipositaris afectats van acudir a donar les signatures d'adhesió i es van produir retards notables de l'hora que la gent tenia assignada. La xifra final es va conèixer poc després de les dotze de la nit.

En un comunicat emès per la Plataforma d'Afectats, el seu president, Dani Pallejà, remarcava que aquesta era la solució menys dolenta de les que s'havien plantejat, "i és un mèrit col·lectiu i una mostra de confiança dels afectats vers el projecte econòmic/empresarial de la pagesia de Cambrils que mereix reconeixement i que ha de tenir continuïtat amb una millor gestió i la implicació de les administracions en la viabilitat futura de la Cooperativa". Pallejà també explicava que aquest acord "implica que durant 17 anys seguirem vinculats a la Cooperativa, aquesta vegada ben atents a la gestió que es fa dels 19,5 milions d'euros que hi deixem dipositats". Això significa que la tasca de la Plataforma d'Afectats no finalitza aquest proper dilluns 21 de març que és quan s'acaba el termini de la fase de preconcurs de creditors, "sinó que tot just acaba de començar". En les properes setmanes es reprendran les assemblees de la Plataforma d'Afectats per tal de perfilar les accions que s'han de portar a terme en un futur immediat.

Reunió a la Generalitat

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, es va reunir dijous a la tarda amb els dirigents de la Cooperativa Agrícola en una trobada a la Generalitat en la que també hi van estar presents el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Després d'aquesta trobada, en un moment en el que encara no s'havia assolit el 75% de les adhesions a l'acord de refinançament, Junqueras animava als dipositaris afectats a signar l'adhesió i arribar al mínim exigit per llei per no haver d'entrar en concurs de creditors, "eventualitat que cal evitar a tota costa". Junqueras, a més, va recordar que el govern de la Generalitat havia posat l'aval del 75% del préstec dels 10 milions d'euros que l'Associació de Seccions de Crèdit va concedir a la Cooperativa a més d'un préstec participatiu de 3 milions d'euros "que el govern també podria concedir a través d'Avançsa" i també va parlar de "préstecs en la línia de capitalització de l'Institut Català de Finances".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  19 de Març de 2016

No és de rebut!

No m'agradaria estar a la pell dels milers d'afectats! Quina culpa tenen de les gestions hipotèticament fraudulentes del sistema? On eren els controladors? No hi ha mitjans per solucionar immediatament el desgavell? Algú es pot endinsar en les problemàtiques personals de crisi social? Cap normativa dona suport als afectats? Podem dir: collonut?