La Tonyinada 2018, celebrada aquest diumenge a l'Hospitalet de l'Infant, ha donat el tret de sortida a les Jornades de la Tonyina d'enguany, que s'allargaran fins al 17 de juny. Durant la jornada s'han repartit gairebé 2.000 tapes.
A més de tastar les creacions culinàries en forma de tapa que han preparat els onze restauradors que enguany prenen part en les jornades, per un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa, el públic ha gaudit de les actuacions musicals dels Batukets de l’Hospitalet de l’Infant i del grup Cover H i d’animació infantil.
Amb aquest animat esdeveniment lúdic i gastronòmic, s’ha donat el tret de sortida a les 19es Jornades de la Tonyina. En aquesta edició hi participen onze establiments, nou de l’Hospitalet de l’Infant (Amalfi Pizzeria, Cal Rullo, El Solomillo, Hotel Sancho, La Perla Negra, Le P’tit Normand, Llesqueria El Porró, Sol Solet i Topolino), un de Masboquera (El Rebost de la Nuri) i un de Pratdip (La Cuina d’en Carlos).
A nou d’aquests establiments, en concret, s’ofereixen menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 17 i els 33 euros i, als onze, tapes amb la tonyina com a protagonista. En paraules de la regidora de Turisme, Elidia López, es tracta de "diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de gairebé dues dècades, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona".
Totes les persones que tastin el menú en un dels restaurant que participa en les Jornades de la Tonyina podran prendre part en el sorteig de diversos premis, per gentilesa de diversos establiments del municipi i de les comarques de Tarragona. La regidoria de Turisme ha organitzat també un concurs fotogràfic a Instagram. La imatge més votada guanyarà quatre entrades a Port Aventura World i les altres tres finalistes, dues entrades a aquest parc temàtic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics