Diumenge, 25 de Febrer de 2024

S’inicia la campanya «Fes-la rodar» a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

24 d'Agost de 2022, per
  • Imatge d'arxiu de la campanya "Fes-la rodar"

    Cedida

El pròxim dilluns, 5 de setembre, arrencarà la quarta edició de la campanya “Fes-la rodar”, que s’allargarà fins al divendres, 30 de setembre. Entre aquests dies, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podran demanar, en funció de la seva situació, diferents tipus de targetes moneder per tal de poder-les gastar als establiments locals que s’han adherit a la campanya.

Les targetes podran utilitzar-se des del 10 d’octubre fins al 25 de novembre. «Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2020 per reduir l’impacte de la crisi sanitària en l’economia local, i volem ajudar les famílies i els emprenedors locals», ha explicat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

D’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi es podran beneficiar, en concret, les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixin efectivament i estiguin empadronades al municipi, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d’un any. 

Dos tipus de targetes moneder: consum 100% i consum 100% Plus


Quant al tipus de targetes que lliurarà el consistori, n’hi haurà dos, de quantia variable en funció del nombre de membres de les unitats familiars i de la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya). Tindran les mateixes característiques en l’edició anterior.

En primer lloc, la Targeta Consum 100% estarà disponible per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat. Disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 150 i els 320 euros. A més, el 100% de la compra anirà a càrrec d’aquesta targeta moneder. Aquest tipus de targetes seran només per a aquelles famílies que ja són usuàries dels Serveis Socials de l’Ajuntament i que tenen un expedient obert amb seguiment regular durant l’any. Per demanar-les, cal el certificat de vulnerabilitat econòmica. 

La Targeta Consum 100% Plus serà per a les llars que superin els valors de renda fixats, tindrà un saldo que oscil·larà els 100 i els 160 euros. En aquest cas, el 50% de l’import de la compra anirà a càrrec de la targeta i l’altre 50% a càrrec de la persona usuària.

Normes de funcionament


Les targetes moneder es podran utilitzar a qualsevol de les empreses locals adherides a la campanya dins del termini establert (els euros que no es bescanviïn no s’acumularan per a les pròximes campanyes ni es podran recuperar). Queden excloses les vendes de tabac, alcohol, jocs i apostes.

Com l’any passat, les compres s’hauran de fer, com a mínim, a tres establiments diferents i s’han establert els mateixos límits de facturació màxima per establiment, 6.000 euros, per a les empreses del sector de l’alimentació, 8.000 euros per a les empreses del sector de restauració i 10.000 euros per a les empreses del sector de l’equipament personal i de la llar. Les targetes seran reutilitzables per a campanyes posteriors. El duplicat, en cas de pèrdua o deteriorament per mal ús, tindrà un cost de 10 euros.

Balanç de l’edició anterior


La darrera convocatòria de la campanya, que va tenir lloc durant l’últim trimestre de l’any passat, va deixar un impacte econòmic de més de 220.000 euros als negocis locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. D’aquests ajuts se’n van beneficiar 56 establiments i uns 2.340 veïns i veïnes. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics