Diumenge, 16 de Maig de 2021

Tarragona imposa 75 sancions a usuaris de patinets elèctrics en una setmana

El ple de Cambrils valida, per part seva, l'ordenança corresponent

29 de Març de 2021, per ACN/ Redacció
  • Un usuari aparcant un dels patinets de Bird, a Tarragona

    ACN

L'Ajuntament de Tarragona admet "preocupació" pel mal ús creixent de patinets elèctrics i bicicletes a la ciutat. Per aquest motiu, ha posat en marxa una campanya per frenar les conductes perilloses. La problemàtica s'ha accentuat en les darreres setmanes coincidint amb la posada en servei de 1.500 patinets de lloguer arreu de la ciutat.

Durant el mes de març la Guàrdia Urbana ha imposat 105 sancions a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), 75 de les quals corresponen únicament a la setmana passada. Els cossos policials detecten usuaris que circulen per la vorera en lloc de fer-ho per la calçada o els carrils bici, vehicles amb més d'un passatger o grups de menors que fan un ús col·lectiu dels patinets. L'increment del control i vigilància s'ha traduït en un augment de les sancions imposades, segons l'Ajuntament.

Des de l'entrada en vigor de la normativa 'Ciutat 30' a mitjan setembre, s'han interposat unes 200 denúncies, però més de la meitat corresponen al març. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha remarcat que les tres empreses de lloguer de patinets col·laboren "amb l'objectiu de corregir alguns comportaments amb la tecnologia". La Guàrdia Urbana ha incrementat els controls itinerants en diferents punts de la ciutat per detectar conductes irregulars.

També es fa un "control escrupolós dels VMP estacionats fora de les zones senyalitzades, retirant el patinet en el cas que pertorbi o obstaculitzi el pas de les persones, l'accés a immobles o botigues o l'ús del mobiliari urbà". Als barris de Ponent es treballa per controlar l'ús col·lectiu dels VMP per part de menors. La policia també incidirà en la prohibició de circular per les voreres, seguint la modificació del codi de circulació que va entrar en vigor el gener passat.

A més, l'Ajuntament informa que la campanya també vol conscienciar sobre altres pràctiques que, tot i que no representen una infracció per si mateixes, "poden ser molestes pels vianants" com és el cas de circular amb els VMP en grup.

Ordenança aprovada a Cambrils

Per part seva, el ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment aquest dilluns l'ordenança municipal reguladora de les condicions per a la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes amb pedaleig assistit a les vies públiques. El juliol de l'any passat Cambrils, Salou i Vila-seca ja van acordar unes bases de regulació conjunta i a partir d'aquests criteris comuns cada municipi havia de desenvolupar la seva pròpia ordenança segons les seves necessitats.

A partir de l'aprovació, l'ordenança se sotmet a informació pública durant un període de 30 dies hàbils perquè les persones interessades la puguin examinar i presentar-hi les al·legacions que creguin oportunes. Una vegada l'ordenança sigui definitiva, i s'hagi estudiat la possible incorporació d'al·legacions, la regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils iniciarà una campanya informativa.

La nova ordenança regula la utilització de tres tipus de vehicles: els vehicles tipus joguina amb velocitat inferior a 6 km/h, els vehicles de mobilitat personal de velocitat entre 6 i 25 km/h i les bicicletes amb pedaleig assistit amb motor elèctric auxiliar de potència contínua màxima de 250 W.

Hi ha dos tipus de regulacions, segons si es tracta de vehicles d'ús privat o d'ús comercial. Els establiments de lloguer de patinets elèctrics i bicicletes de pedaleig assistit hauran de tenir una assegurança de responsabilitat civil i patrimonial. Els vehicles propulsats elèctricament amb seient i sense sistema d'autoequilibrat es consideren ciclomotors de tipus L1e i per tant no s'inclouen en aquesta ordenança i es regeixen per una altra normativa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges