Dijous, 28 de Març de 2024

Torna el carnet de boletaire al Bosc de Poblet

Aquest divendres comença a expedir-se l'autorització que l'any passat van sol·licitar 1.434 boletaires

28 de Setembre de 2017, per ACN
  • Dimecres 12 de setembre, entrava en vigor el carnet del boletaire a Poblet

    ACN

Torna el carnet de boletaire al Bosc de Poblet. A partir d'aquest divendres comença a expedir-se l'autorització per poder anar a collir bolets al Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) de Poblet i la seva zona d'influència. Implantat l'any 2012, aquest permís, que és nominal, manté el seu preu inicial, de 10 euros per tota la temporada per als no locals i d'1 euro per als residents al territori. Dels 1.434 carnets tramitats l'any passat, la gran majoria, més d'un miler, van ser sol·licitats per veïns de la zona, mentre que la resta eren de comarques tarragonines i lleidatanes. La directora del paratge, Ester Trullols, ha afirmat a l'ACN que ja han rebut la petició d'interessats a fer-se el carnet. Aquest és el cinquè any en vigor de l'autorització -va haver-hi una temporada que no es va poder aplicar per manca de bolets.

Enguany es preveu que la temporada de producció de bolets serà similar -o fins tot una mica millor- que l'any passat. Segons dades del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), la campanya va amb una mica de retard per la calor i la sequera, però la producció pot igualar o superar lleugerament la mitjana dels darrers vint anys, estimada en 60 kg/ha de bolets -de totes les espècies- a l'any -el que presenta 73.000 t de bolets a tot Catalunya.

El carnet de boletaire al PNIN de Poblet és una prova pilot iniciada l'any 2012 -al 2013 es va afegir l'opció d'un tiquet diari, al preu de 3 euros. Segons la regulació, les autoritzacions permeten agafar com a màxim sis quilos per persona i dia. La zona regulada comprèn 3.520 hectàrees. 2.276 hectàrees pertanyen al terme municipal de Vimbodí i Poblet; 425 a l'Espluga de Francolí; 798 a Montblanc (els tres a la Conca de Barberà); i 18 a Prades (Baix Camp). 

En tota l'àrea hi ha boscos públics que gestiona la Generalitat. El Govern ha manifestat en diverses ocasions la seva intenció d'estendre aquest pla pilot a la resta de regions boletaires del país, a través d'una normativa concreta. Els diners recaptats a través del carnet reverteixen en el PNIN de Poblet. Així, els beneficis de la darrera temporada van servir per repassar la pintura dels bolets dibuixats sobre uns arbres que configuren la ruta micològica. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics