Consumir regularment poma de polpa vermella podria contribuir a reduir el colesterol LDL, conegut també com a 'colesterol dolent'. Aquesta és la hipòtesi d'un estudi que du a terme el centre tecnològic Eurecat, conjuntament amb l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV).
Per poder completar la investigació, els seus responsables busquen homes i dones majors d'edat que vulguin participar-hi. La cap d'estudis d'intervenció en humans d'Eurecat, la doctora Rosa Maria Solà, ha explicat al programa 'Carrer Major' de LANOVA Ràdio que els voluntaris hauran de consumir durant sis setmanes un determinat tipus de poma, per tal de poder comprovar les variacions en el seu nivell de colesterol al llarg d'aquest període.
De moment, l'estudi compta ja amb la participació d'una seixantena de voluntaris, la meitat dels que són necessaris.
Els interessats en prendre-hi part poden posar-se en contacte amb el grup de recerca mitjançant el telèfon 636 944 723 o el correu electrònic estudis@ctns.cat per programar una primera visita.
Recupereu la intervenció de Solà al programa:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics