Dissabte, 02 de Març de 2024

Vila-seca aprova un pressupost de més de 38 MEUR per a l'any 2024

Entre les noves inversions, hi ha el pla de millora del passeig marítim de la Pineda, millores a les escoles i a la piscina municipal

30 de Novembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • 'Ajuntament de Vila-seca va aprovar en el plenari del passat divendres el seu pressupost municipal per a l’any 2024

    Cedida

L'Ajuntament de Vila-seca va aprovar en el plenari del passat divendres el seu pressupost municipal per a l’any 2024, amb un valor de 38,29 milions d’euros.
 
A proposta de la regidoria d’Hisenda, Economia i Finances i amb el suport dels grups municipals de Vila-seca Segura, de Vila-seca en Comú i del PSC, es va aprovar també el pressupost municipal de la Corporació -consolidat amb el Patronat Municipal de Música i el Patronat Municipal de Turisme- per un total de 38,84 milions d’euros. En relació a les votacions, els grups municipals de VOX i Decidim Vila-seca van votar en contra.
 
Tal i com va anunciar la regidora d’Hisenda en la seva intervenció, "aquest és un exercici pressupostari de molta responsabilitat perquè ens trobem en un context econòmic complex que continuarà davant la situació d’inestabilitat geopolítica mundial i on cal afegir amés el canvi climàtic i la situació de sequera". Per això, aquest context portarà a un impacte directe sobre el cost de les matèries en tots els sectors productius que agreujarà encara més l’increment dels costos i la constant escalada de preus.
 
En relació al capítol d’inversions, les limitacions imposades per l’establiment de regles d’estabilitat pressupostaria imposen novament que, en el present pressupost, les quantitats dedicades a inversions siguin inusualment reduïdes i en línia amb les de l’exercici anterior.
 
Projectes en execució
 
Això però no implica un impacte a nivell dels projectes d’inversió ja que ja estan en execució projectes per valor de més de 10 milions d’euros amb recursos propis com són la primera fase de la remodelació de l’Estadi Municipal i la seva reconversió en Ciutat Esportiva i les obres per la construcció d’una Pista ciclista al Parc de la Torre d’en Dolça. Sobre aquestes inversions cal afegir les dues partides de fons Next Generation que també s’aniran executant en el proper exercici 2024 amb una aportació de 5 milions d’euros cadascuna destinades a la creació del centre d’interpretació Cal·lípolis i a la millora revolucionaria de les condicions naturals i de resiliència de la Platja de la Pineda.
 
Noves inversions
 
Pel que fa als prop de 900.000 euros destinats a inversions inicialment, cal destacar el pla de millora del passeig marítim de la Pineda (130.000 euros), l’adquisició de patrimoni municipal (250.000 euros), millores a les escoles (156.000 euros), millores a la piscina municipal (125.000 euros), mobiliari per equipaments i serveis informàtics (53.000 euros), pla millora de la il·luminació (60.000 euros) i equipaments culturals i instal·lacions esportives (80.000 euros), entre d’altres.
 
Tal i com recull la memòria del pressupost, el resum per capítols del pressupost pel que fa a les despeses és el següent:
 
Capítol 1 (despeses de personal) 12.180.000 euros
Capítol 2 (despeses corrents en béns i serveis 20.395.190 euros
Capítol 3 (despeses financeres) 6.500 euros
Capítol 4 (transferències corrents) 4.808.820 euros
Capítol 6 (inversions reals) 887.400 euros
Capítol 8 (actius financers) 15.000 euros

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics