Dimecres, 28 d'Agost de 2024

Gastronomia: una recepta de bacallà

01 de Desembre de 2012, per Redacció
  • El plat a taula

     

===Ingredients===

2 trossos de bacallà remullat, a poder ser morro

150 grams fesolets de Santa Pau cuits amb el suc de cocció

1 manat alls tendres

4 rovellons petits o trossos de rovelló

2 carxofes

Mitja llimona

Crema de llet

Oli d'oliva extra verge

Mig litre d’oli de girasol

Sal

Uns grans de pebre negre

===Elaboració===

Prepareu un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona. Comenceu netejant les carxofes de les fulles externes i dures, procediu a partir-les per la meitat, laminant-les amb ajuda d'una mandolina o un ganivet ben esmolat per a tallar-les el més fines possibles. Les

dipositeu en el bol d'aigua i llimona perquè no s'oxidin. Netegeu també els rovellons i reserveu-los nets. Agafeu els fesolets de Santa Pau amb el suc de cocció i els passeu per la batedora fins obtenir un puré homogeni, emulsioneu-ho amb oli d'oliva verge. Reserveu.

Netegeu els alls tendres, reserveu-ne una mica de la part verda per decorar al plat i poseu-los en una paella amb un rajolí d'oli, una mica d'aigua i un polsim de sal, coeu-los fins que arribin a ser transparents, quan arribin a aquest punt afegiu-hi un raig de crema de llet, remeneu-ho una mica i traieu-ho del foc, poseu-ho al got de la batedora, emulsioneu fins obtenir una crema untuosa. Reserveu.

Poseu en un cassó mig litre d’oli de girasol i els grans de pebre. Escalfeu l'oli fins que comenci a bullir, espereu uns 2 minuts (i ja haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduïu els lloms de bacallà. Baixeu la temperatura i manteniu-ho a mig foc (el correcte son uns 80º C). Confiteu el bacallà durant uns 10 o 15 minuts, segons mida de les peces. Retireu-lo del foc i deixeu-lo en el mateix cassó, per tal de que no es refredi.

Mentre el bacallà es confita courem els xips de carxofa, anireu escalfant l'oli en una paella una mica alta. Escorreu i assequeu les carxofes dipositades en aigua i procediu a fregir-les, quan el oli estigui ja calent. Fregint-les per tandes perquè no quedin enganxades unes amb altres, deixeu-les daurar i dipositeu-les en un plat amb paper absorbent perquè perdin l’excés d’oli.

Al mateix temps que anem fent els xips de carxofa, en una paella a part courem els rovellons tallats en trossos petits juntament al el verd dels alls tendres que havien guardat, un cop cuit tot, donem un cop de micro a les cremes i ja podem muntar el plat.

Feu un llit amb la crema de Fesolets de Santa Pau, poseu el bacallà damunt, cobriu-lo amb la crema d'alls tendres i disposeu els trossos de rovelló damunt de la crema de fesols, el verd d'alls reservat poseu-lo damunt la seva pròpia crema. Escampeu els xips de carxofa al vostre gust.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics