Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El Regidor veïnal

15 d'Octubre de 2012, per Jordi Vallvé Padrol
  • Vista de Reus

     

El programa 'Serien necessàries les visites periòdiques del Regidor veïnal al meu barri' amb la funció que tenen els regidors de representar a tots els ciutadans, fiscalitzar i controlar al poder executiu i a l'administració pública local, constitueix una eina que té com a objectiu que el regidor mantingui la comunicació permanent amb els ciutadans de cada barri amb la finalitat de conèixer les seves preocupacions, necessitats i processar-les d'acord a les normes vigents.

En aquest sentit, el programa 'Regidor veïnal' vindria a desenvolupar activitats que propicien una comunicació directa amb els ciutadans i ciutadanes, així com amb autoritats locals que han d'impulsar programes i projectes a favor de la qualitat de vida de la ciutadania local.

===Objectius específics===

- Propiciar espais de diàleg i comunicació amb dirigents d'organitzacions socials, líders veïnals, d'altres organitzacions i veïns, a fi deconèixer de forma directa i 'in situ' les necessitats sentides i la seva principal problemàtica, així com propostes de solució. Això té la finalitat de gestionar davant les institucions públiques corresponents l'atenció, gestió i demandes d'informació respectius.

- Enfortir la funció de representació que té el Regidor Veïnal, propiciant un espai de democràcia que enforteix la participació dels ciutadans.

- Concertar reunions institucionals amb autoritats locals per conèixer els seus plans de desenvolupament, identificar potencialitats, així com limitacions permetent al Regidor veïnal exercir la funció de representar a la ciutadania.

===Activitats===

- Establir contacte amb veïns i dirigents socials, veïnals que facilitin la realització de trobades amb els ciutadans a les diferents zones de la ciutat.

- Realització de visites a les diferents zones de la ciutat, amb la finalitat de conèixer la problemàtica que els afecta.

- Execució d'audiències ciutadanes que permetin prioritzar els problemes urgents i desenvolupar les accions de gestió i informació corresponents davant les diferents instàncies del govern local, així com recollir propostes per iniciatives de diferents sectors econòmics i socials.

- L'elecció del Regidor veïnal de cada mandat es farà amb el consens de l'òrgan representatiu de totes les associacions de veïns i del govern sortit de les urnes després de l'elecció d'aquest. Prèviament, es consensuarà, prèvia votació dels diferents barris, els candidats que proposin les associacions veïnals de la ciutat.

- La figura del Regidor veïnal haurà de ser representativa local, és a dir, el seu interès principal serà el seguiment dels diferents problemes exposats pels diferents barris de la ciutat, amb el qual aquest hauria de ser un representant del moviment veïnal local elegit per majoria de tots els barris.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges