La DOQ Priorat realitza freqüentment actes a diverses poblacions per donar a conèixer i fer un tast dels seus vins i, darrerament, dels 'Vins de Vila', una nova denominació que permet als elaboradors indicar el poble de procedència del seu vi amb l'expressió 'Vi de Vila' juntament amb el nom del poble.
'La Festa del Vin Blanc' es caracteritza per mostrar els diferents vins de la DOQ Priorat però, a la vegada, es dóna a conèixer el vin blanc, un vi dolç elaborat artesanalment a la zona de la Morera de Montsant. "Hem pensat afegir aquest tipus de vi perquè provoca interès", ha assenyalat Joan Ferran, gerent del Patronat de Turisme Rural 'La Morera de Monstant i Scala Dei'.
"Aquest tipus de vi s'encetava després de la verema i el costum era tastar-lo la vetlla de Tot Sants", ha explicat Ferran. Els elaboradors del vin blanc per a la festa han estat el celler 'Conreria d'Escaladei', el celler 'Pasanau' i un elaborador tradicional del poble, Josep Manuel Crivillé.
Jaume Josa, gerent de la DOQ Priorat, valora "molt positivament aquesta edició", ja que estan "molt contents" per la participació dels cellers i els productors locals. Els estands que han participat a la festa han estat Cellers Escaladei, La Conreria d'Escaladei, Ainat Vinum, Celler Pasanau, la DOQ Priorat, el Parc Natural del Montsant, l'agrobotiga Molí de l'oli i els restaurants 'La Morera' i 'Racó del Priorat'.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics