Dissabte, 19 d'Octubre de 2024

Catalunya es classifica per als quarts de final del Mundial C13

Derrota la modesta Sud-àfrica per 9-1 i aquest dimecres, a les 5 de la tarda, es jugarà la primera plaça del grup davant Austràlia

29 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Imatge del partit entre Catalunya i Sudàfrica

Cedida

Catalunya s’ha assegurat aquest dimarts la seva presència en la ronda de quarts de final Campionat del Món C13 de Futsal que se celebra a l’Olímpic de Reus, després de derrotar a la ventafocs del Grup C, Sud-àfrica, per un clar 9-1.

Aquest triomf, sumat a l’aconseguit en el debut d’aquest dilluns davant França (11-2), situa la selecció catalana com a líder del grup C amb dues victòries i empatada a punts amb Austràlia, equip que aquest dimarts ha remuntat cinc gols en contra davant França per vèncer finalment per 6-8. D’aquesta manera, catalans i australians tenen el passi a quarts assegurat i aquest dimecres s’enfronten entre si (5 de la tarda, Esports 3) amb la primera plaça en joc, una objectiu important per tal de poder tenir un encreuament de quarts de final més assequible.

El partit d’aquest dimarts ha tingut més història de la que reflecteix el marcador final, molt clar en favor de la selecció. Catalunya, dirigida des de la banqueta per Ammar Mohadr, s’ha mostrat superior, però menys a la pista que en el lluminós. De fet, si el dilluns contra França el partit estava encarrilat al primer minut i gairebé resolt als 5, aquest dimartsi la llauna no s’ha obert fins al minut 7 gràcies a una acció culminada per Jordi Marimon.

Fins i tot ha calgut recórrer a un temps mort –ja amb l’1-0 al marcador– perquè Mohadr posés en òrbita els seus jugadors, que en aquesta fase han tingut en el porter Joel Grau un dels destacats. Ha estat així, guanyant en fluïdesa i centrant-se una mica sobre la pista que, en els 10 minuts que quedaven fins al descans, Catalunya ha acabat de sentenciar el partit amb 4 gols més d’Iván González, Aleix Asensio (2) i Hugo Virgil.

Amb el 5-0 al marcador i tot resolt, la segona meitat no ha tingut gairebé història. Catalunya ja pensava més en el duel d’aquest dimecres contra Austràlia i pot ser ha estat per aquest motiu que ha seguit sense trobar-se còmoda en cap moment. Això s’ha traduït en uns darrers vint minuts poc lluïts en què la millor notícia ha estat que Yassir Abbadi, un dels destacats  contra França, s’ha acabat afegint a la llista de golejadors amb tres gols quan el partit estava completament trencat i que han elevat el marcador final fins al 9-1.