Dissabte, 14 de Setembre de 2024

Derrota del Reus Deportiu Virginias en l’estrena de la Lliga Catalana d’hoquei patins

Els reusencs deixen escapar un 0 a 2 en una segona part desconcertant

14 de Setembre de 2024, per Jordi Benavent
  • Jordi Salvat, en una jugada del partit

El pavelló Municipal d’Esports Antoni Roure d’Alpicat ha estat el lloc d’inici oficial de la temporada del Reus Deportiu Virginias. El conjunt que entrena Jordi Garcia s’ha enfrontat aquest divendres al conjunt local, el Lleidanet HC Alpicat en la primera jornada de la Frit Ravich Lliga Catalana d’hoquei patins. Reusencs i alpicatins, juntament amb l’Igualada HC, estan inclosos en el grup C d’una competició que enguany arriba a la vintena edició. Finalment, la victòria ha estat per l’Alpicat per 4 gols a 3.

Els roig-i-negres afronten aquest inici de temporada amb una plantilla amb l’única incorporació del jove Guillem Jansà, que ha passat a formar part del primer equip de manera oficial. El tècnic reusenc no pot disposar per aquesta Lliga Catalana de tres de les peces claus de l’equip roig-i-negre: Càndid Ballart i Martí Casas, convocats amb la selecció espanyola, així com Diego Rojas que es troba amb el combinat xilè per disputar els World Skate Games a  Novara (Itàlia), des de dilluns fins al 22 el setembre. Garcia tampoc ha pogut comptar amb Jansà, ja que pateix unes molèsties físiques d'última hora.

Tot i aquestes destacades baixes, Garcia ha completat la convocatòria amb jugadors de la base i s’ha presentat en aquest primer duel amb la intenció de sumar la primera victòria de la competició. Només el primer de cada un dels quatre grups es classificarà per a la Final a 4, que està prevista que es jugui a la pista del Vendrell, els dies 28 i 29 d’aquest mes.

Cal recordar que els alpicatins ja van jugar l’altre partit d’aquest grup a la pista de l’Igualada, i la victòria va ser per als de l’Anoia per un marcador de 3 a 1. Un resultat que obligava a l’Alpicat, a sumar la victòria i esperar l’últim partit que enfrontarà el Reus i l’Igualada el pròxim divendres, a la “Bombonera” roig-i-negra.

La presència d’aficionats reusencs que donaven suport als de Jordi Garcia des de les grades del pavelló alpicatí, ha posat color a un partit, en què ha destacat el domini del Reus Deportiu en el primer temps. La falta d’encert del Reus de cara a la porteria contrària ha servit perquè els jugadors entrenats per Jordi Expósito hagin disposat d’oportunitats per inaugurar el marcador. Però no ha estat fins a la part final de la primera part quan s’ha mogut el marcador. Primer gràcies a Maxi Oruste, qui ha desviat un xut de Marc Julià, des del centre de la pista, que ha significat el 0 a 1 quan restaven tres minuts del descans.

Trenta segons després, el mateix jugador argentí ha estat protagonista quan ha vist la targeta blava. Marc Vázquez, una de les novetats de l’Alpicat d'aquesta temporada, no n'ha tret profit i Nil Viña ha aturat la falta directa.

Quan restaven 47 segons per acabar la primera part, una altra novetat dels alpicatins que aquesta temporada s'estrenaran a l’OK Lliga, el jugador cedit pel FC Barcelona Jan Munné, també ha vist la targeta blava per una falta al centre de la pista. En el servei de la falta, Marc Julià ha superat el porter i ha ampliat la diferència (0-2). Amb l’avantatge dels roig-i-negres, els dos equips han marxat als vestidors.

A la represa, el conjunt local ha sortit amb més empenta, decidit a buscar el gol per reduir la diferència. Amb les seves aturades, el jove porter reusenc Nil Viña ha evitat una possible reacció. Però, al minut 34, un contracop que ha iniciat i ha acabat l’alemany Mats Zilken ha servit per posar l’1 a 2. El gol ha esperonat un Alpicat crescut i, tres minuts després ha estat Marc Vázquez qui empataria el partit a 2 gols.

L'empat ha fet creure als locals que podien emportar-se el duel, i Jan Munné ha confirmat la remuntada (3-2) amb una rematada des de dins de l’àrea. La reacció dels reusencs ha vingut des del punt de penal, gràcies a l’encert del capità roig-i-negre Joan Salvat, qui ha tornat la igualtada en el marcador amb el 3 a 3. Aquest resultat ha obert el partit i l’emoció s'ha traslladat a les dues porteries, fins que Miquel Serret ha fet el definitiu 4 a 3, amb una jugada personal.

De res han servit els riscos que ha pres el conjunt del Baix Camp, jugant l’últim minut sense porter, ja que l’electrònic no s’ha mogut i la derrota del Reus Deportiu Virginias s’ha confirmat.

Ara, els roig-i-negres, hauran de guanyar l’Igualada de més de dos gols, divendres, a les 9 del vespre si volen ser al Vendrell, a la Final a 4 d’aquesta 20a Frit Ravich Lliga Catalana.

Fitxa del partit:

Lleidanet HC Alpicat: Ricard Casals, Iago Vázquez, Jan Munné, Marc Vázquez i David Ballestero.

Reus Deportiu Virginias: Nil Viña, Ferran Giménez, Joan Salvat, Maxi Oruste i Arnau Canal.

Àrbitres: Joel Garcia i Ignasi Galán.

Gols: 0-1 Maxi Oruste (’22); 0-2 Marc Julià (f.d.) (’25); 1-2 Mats Zilken (’34); 2-2 Marc Vázquez (’37); 3-2 Jan Munné (’38); 3-3 Joan Salvat (p.) (’39) i 4-3 Miquel Serret (’45).