Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Desconnexió del Reus i derrota davant de l'Alcorcón

Tot i la derrota per 3 a 0 dels roig-i-negres, el conjunt de la capital del Baix Camp tanca una bona temporada a Segona i podrà continuar, un any més, fent història al futbol professional

02 de Juny de 2018, per Xavier Turu
  • Imatge del partit entre Reus i Alcorcón, la primera volta

Cedida

El CF Reus no es jugava gairebé res a terres madrilenyes. L'orgull i acabar l'any amb bones sensacions eren els petits reptes que tenia l'equip d'Aritz López Garai davant de l'Alcorcón. Els futbolistes roig-i-negres han començat l'encontre participatius i amb possessions llargues per tenir controlat el ritme de joc. Passats cinc minuts del matx, la cosa s'ha girat com un mitjó i s'han intercanviat els papers sobre la gespa de l'estadi Santo Domingo. Els de Madrid, que estaven més necessitats de punts que els catalans, han sortit a pressionar ben amunt i a dificultar la sortida de la pilota dels de la capital del Baix Camp.

Primera meitat descafeïnada dels roig-i-negres

Un Reus perseverant no ha volgut prendre riscos amb la pilota controlada i ha vist com al minut 7, ha arribat el primer gol de l'Alcorcón. Una centrada per la banda esquerra, ha acabat amb una rematada inintencionada d'Álvaro Giménez que ha servit per avançar al conjunt groc. El gol dels locals ha complicat el ritme del matx als homes de López Garai, tot i que al minut 8, Fran Carbia ha tingut a les seves botes l'empat després d'una rematada de volea que ha marxat fregant el travesser de la porteria de Casto. El xut de l'extrem català ha estat una de les jugades més destacades dels reusencs, ja que durant tot el primer temps, el conjunt del català ha estat espès en atac i li ha costat trobar el seu ritme.

El compàs de l'encontre ha recaigut sobre les botes dels futbolistes de Julio Velázquez, mentre que el conjunt roig-i-negre ha fet un pas enrere i no ha trobat ni la possessió de l'esfèric ni bones passades entre línies. Amb les bones sensacions del l'equip groc i les facilitats defensives que ha deixat l'equip de López Garai, ha arribat el segon gol de l'Alcorcón. A la mitja hora, i després d'una bona jugada individual de Bruno Gama, el migcampista portuguès ha col·locat un bon xut creat amb la cama esquerra i ha fet inútil l'estirada d'Edgar Badia. Amb poques alternatives futbolistes sobre la gespa, els de la capital del Baix Camp s'ha hagut de conformar amb una espessa primera part i agafar el camí de vestidors per trobar alternatives i mirar de capgirar un marcador de 2 a 0.

I canvi de mentalitat i ritme a la segona

López Garai ha mogut la banqueta només començar el segon temps i ha donat entrada a Lekic. El gegant balcànic ha donat un nou aire als roig-i-negres, ajudant a estirar l'equip i a pujar línies ofensives. Al minut 54, el col·legiat del partit ha decidit anul·lar un gol legal a Edgar Hernández per un fora de joc inexistent. El Reus ha tornat a ser més reconegut i al 57, Gus Ledes ho ha provat amb un gran xut des de la frontal de l'àrea que finalment ha pogut desviar a córner el porter rival.

Els reusencs han reaccionat i han tingut alguna aproximació més ofensiva que durant els primers quaranta-cinc minuts. El CF Reus ha merescut alguna cosa més després de la disputa d'un primer temps espès, però una recció amb més cor que cames al segon temps. Al minut 82, l'Alcorcón ha sentenciat l'encontre amb una altra diana d'Álvaro Giménez. Tot i la derrota dels de López Garai, el conjunt català suma una permanència més a Segona Divisió i podrà continuar fent història. La notícia positiva del matx ha estat la tornada als terrenys de joc de Ricardo Vaz. El migcampista portuguès s'ha tornat a posar les botes i a sentir futbolista, després de superar una lesió al genoll.

Amb tot, el CF Reus tanca una bona temporada al futbol professional, amb l'indiscutible líder a la banqueta com és i ha estat Artiz López Garai. L'entrenador basc ha fet creure als seus futbolistes que l'esforç i el treball en equip és el camí que s'ha de seguir per continuar sumat en positiu.

AD Alcorcón: Casto; Laure, David Fernández, Burgos, Bellvis; Bruno Gama (Pereira 85’), A. Dorca, Toribio, Nono (Kadir 75’); Álvaro Peña (Mateo 80’) i Álvaro G.

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Tito, Menéndez; Gus Ledes, Guzzo, Vítor Silva (Lekic 45’), David Haro (Ricardo Vaz 81’), Fran Carbia (Cámara 54’) i Edgar Hernández.

Gols: 1-0 Álvaro Giménez (7’) / 2-0 Bruno Gamma (30’) / 3-0 Álvaro Giménez (82’).

Targetes grogues: Pels locals Nono (22’) i Álvaro Giménez (45’) i pels visitants Guzzo (53’) i Edgar Hernández (67’).

Àrbitre: David Pérez Pallas, del col·legi gallec.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 42 de LaLiga123, disputat a l’estadi Santo Domingo amb la presència de 3.073 espectadors.