Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El primer lloc és possible

El conjunt roig-i-negre venç de manera contundent l'Eldenc i aprofita la relliscada del Vila-real B per atrapar-lo a la classificació i té a tocar el 'play-off'

01 de Maig de 2016, per Redacció
  • Els jugadors del CF Reus celebren el gol de Ricardo Vaz

CF Reus Deportiu

Aquest és el Reus que tots volem. Després de diverses derrotes a domicili, l'equip roig-i-negre ha mostrat la seva millor cara. La més ambiciosa, la més efectiva. La del conjunt que vol ser líder. Els de la capital del Baix Camp s'han endut els tres punts d'Elda (Vinalopó Mitjà) la tarda en què una relliscada hagués pogut ser molt perillosa. La victòria reusenca, a més, combinada amb les derrotes del Vila-real B i Lleida Esportiu fan que l'equip atrapi els castellonencs al lideratge, si bé segueix segon a la taula per la diferència de gols. Olmo, Haro, en dues ocasions, i Vaz han estat els artífexs del triomf del CF Reus, que ara haurà de rebre un Olímpic de Xàtiva en plena lluita per la permanència a la Segona B.

Haro, destacat

Quan ni tan sols s'havien disputat deu minuts del partit, la fortuna ha somrigut als visitants, que s'han avançat gràcies a l'encert d'Olmo a centrada de David Haro, el més murri en una jugada d'estratègia. La diana del central ha donat la calma necessària al seu equip, que durant força minuts del primer temps s'ha limitat a adormir el joc amb llargues possessions. Amb tot, i cap als 20 minuts de l'encontre, el Reus s'ha abocat a l'atac amb criteri i ha forçat quatre còrners seguits amb perill. En un d'aquests, de fet, Olmo ha tingut el segon ben a prop, però la seva rematada de cap ha estat bloquejada amb problemes pel porter local Poveda.

La resposta local ha arribat 10 minuts després, amb un xut de Juanje. Per sort, Badia, atent, l'ha poguda aturar. L'atzar, però, s'ha aliat novament amb el CF Reus. En un contracop, Carbia ha forçat un penal que ha transformat amb seguretat Haro al minut 36. La primera part, doncs, ha estat de clar domini visitant. El conjunt roig-i-negre no ha fet un gran joc, però en aquesta ocasió els homes de Natxo González han estat contundents. La nota negativa ha estat la groga que, sense motiu, ha vist l'autor del segon gol reusenc.

A la represa, la tònica ha estat similar. El CF Reus s'ha sentit còmode a la gespa del Nuevo Pepico Amat. En un contracop, novament, Haro ha conduït la bimba durant una llarga cursa i ha batut la porteria local al minut 54. Poc després, ha estat Carbia qui ha estat a punt de fer el quart en una jugada plena de rebots però no ha estat de sort. Amb els minuts, el partit ha baixat molt en intensitat i González ha donat entrada a Ricardo Vaz, que al minut 73 ha fet el quart de la tarda a centrada lateral de Carbia, fet que ha provocat que part de l'afició local hagi començat a desfilar cap a casa. González, ja a la recta final del matx, ha donat entrada al lateral Marín, absent per la lesió de llarga durada que l'ha tingut allunyat dels terrenys de joc durant mesos.

Així les coses, el CF Reus suma ara 67 punts, els mateixos que el Vila-real B. A la jornada següent, la penúltima de la fase regular de la Lliga, els ganxets rebran la visita de l'Olímpic de Xàtiva. Els valencians han superat el Lleida (2-1) aquest diumenge i respiren una mica. Amb tot, arribaran al Municipal amb la permanència en perill. El matx, segons informa el web del CF Reus Deportiu, es disputarà el proper dissabte, 7 de maig, a les 6 de la tarda. El CF Reus pràcticament s'ha assegurat, a més, poder disputar el 'play-off', pel xoc directe entre Lleida i Cornellà de la setmana vinent.

Eldenc: Poveda, Ortega, Sellés (Serra, 56'), Urzaiz, Gotor, Óscar (Piquero, 56'), Juan Fresno, Petcoff (Delporti), Carlitos, Cañadas, i Juanje.

CF Reus: Badia, Cassamá, Ángel, Olmo (Marín, 83), Moyano, López Garai, Haro (Fernando, 76'), Ramon Folch, Rafa García, Fran Carbia i Samu (Ricardo Vaz, 60').

Gols: 0-1, Olmo (9'). 0-2, Haro (penal, 36'). 0-3, Haro (54'). 0-4, Ricardo Vaz (73').

Àrbitre: López López-Carlos, del col·legi manxec. Ha mostrat groga a Petcoff i Óscar de l'Eldenc. Ha amonestat Haro, del CF Reus.