Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El Reus Deportiu no pot amb el Noia i posa punt final a la temporada

Els roig-i-negres perden a Sant Sadurní el segon partit del “play-off” de l'OK Lliga per 7 gols a 4

20 de Maig de 2023, per Jordi Benavent
  • Jugada d'atac del Reus Deportiu

Artur Àvila

La derrota en el primer partit dels quarts de final de l'OK Lliga, al Palau d'Esports, obligava el Reus a guanyar a l'Ateneu de Sant Sadurní, si no volia donar per finalitzada la temporada abans d'hora. Els reusencs, acompanyats per un nombrós grup d'aficionats que no han parat d'animar, s'han presentat a la capital de cava amb la baixa del porter Càndid Ballart que encara no està recuperat de la lesió que l'ha deixat fora de l'equip en els últims partits.

El partit no ha començat bé pels roig-i-negres, ja que l'ampostí Xavi Costa ha aconseguit marcar el primer gol local quan només es portaven 20 segons de joc. Malgrat aquesta galleda d'aigua freda, els de Jordi Garcia han anat a buscar el gol de l'empat i al minut 9 de joc, Aleix Esteller ha vist la primera targeta blava del partit després d'una falta sobre "Checco" Compagno. En el servei, Marc Julià ha sorprès tothom amb un xut directe que ha significat l'empat a 1. L'alegria reusenca ha durat poc, perquè al minut 13, Jordi Bargalló ha recuperat una bola al centre de la pista i ha fet una passada sobre Xavi Costa, que sol davant de Zapater ha fet el 2 a 1 a favor del Noia Freixenet.

Dos minuts després, Kyllian Gil ha vist una nova targeta blava pel seu equip. Aquest cop, però, Marc Julià no ha aprofitat la falta directa. De fet ha estat el Noia l’equip que ha estat a punt de marcar, tot i tenir un jugador menys a la pista. Xavi Costa ha enviat un xut al pal i Martí Gabarró ha disposat d’una bona ocasió.

En canvi, qui no fallaria seria el veterà Jordi Bargalló. Amb un potent xut des de la mitjana distància, el sadurninenc ha fet el 3 a 1. Un minut després, el Reus ha pogut empatar quan Ferran Giménez ha introduït la bola dins de la porteria, però els àrbitres han interpretat que el jugador reusenc havia tocat la bola amb el patí quan, en realitat, la bola ha tocat el patí d’Aleix Esteller. En ple desconcert roig-i-negre, Adrià Ballart ha finalitzat un contracop amb un nou gol, tot fent pujar un contundent 4 a 1 en el marcador. El resultat hauria pogut ser més ampli si Martí Gabarró i Eloi Mitjans haguessis aprofitat els llançaments de falta directa que han disposat en el tram final de la primera meitat.

A la represa, el Reus Deportiu ha sortit decidit a reduir diferències i al minut 30 de partit, el xilè Diego Rojas ha aprofitat un rebot per fer el 4 a 2. L'alegria reusenca ha durat ben poc, ja que uns segons després, de nou Jordi Bargalló, amb molta facilitat, ha tornat a posar l’avantatge local en tres gols (5 a 2).

El partit ha entrat en una dinàmica marcada per les faltes directes i la desesperació dels roig-i-negres s'ha fet evident quan, novament Marc Julià, tampoc ha pogut transformar la desena falta dels visitants. Martí Gabarró tampoc ha pogut sentenciar en desaprofitar el llançament de la quinzena falta d'equip del Reus. L'italià "Checco" Compagno, tampoc ha tret profit d’una falta directa, després d'una nova targeta blava que ha vist Martí Gabarró. Els minuts han anat caient i cada vegada era més complicat reduir diferències, fins que Joan Salvat situat al segon pal, ha aprofitat una passada de Sergi Aragonès per fer el 5 a 3.

Quan faltaven quatre minuts per arribar al final, Martí Gabarró ha sentenciat el partit amb el 6 a 3 des del punt de la falta directa, per la vintena falta del Reus Deportiu. Un minut més tard, Sergi Aragonès ha posat emoció amb el 6 a 4, i pocs segons després, els àrbitres han anul·lat un nou gol al Reus en assenyalar que David Gelmà ha introduït la bola a la porteria amb el cos.

En els últims dos minuts, Jordi Garcia s'ho ha jugat tot a una carta. El Reus no ha tret profit de jugar amb cinc jugadors de pista i sense porter. En canvi, el Noia ho aprofitat amb el gol de Xavi Costa (7-4).

Amb aquesta nova derrota, els reusencs han quedat eliminats als quarts de final de l'OK Lliga, per les dues derrotes contra els de Sant Sadurní. El Reus  tanca una temporada que ha estat marcada per les lesions de jugadors importants en els moments més decisius. Ara, el Reus ha de començar a treballar de cara a la pròxima campanya, en què no hi serà Martí Zapater que s'ha compromès amb el Lleida, i Compagno que, possiblement aquest dissabte, hagi estat el seu últim partit amb la samarreta roig-i-negre.

CE Noia Freixenet: Blai Roca, Aleix Esteller, Xavi Roca, Toni Salvador i Jordi Bargalló.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, "Checco" Compagno i David Gelmà.

Àrbitres: Miguel Díaz i Jonathan Garcia.

Gols: (00:20") 1-0 Xavi Costa; ('9) 1-1 Marc Julià (f.d); ('13) 2-1 Xavi Costa; ('16) 3-1 Jordi Bargalló; ('21) 4-1 Adrià Ballart; ('30) 4-2 Diego Rojas; ('31) 5-2 Jordi Bargalló; ('42) 5-3 Joan Salvat; ('46) 6-3 Martí Gabarró (f.d.); ('47) 6-4 Sergi Aragonès i ('49) 7-4 Xavi Costa.