Dijous, 09 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias pateix per guanyar el CH Mataró i suma la primera victòria de l'OK Lliga

Els reusencs han hagut de remuntar un 1 a 3 advers a la primera meitat, amb un inici de segon temps molt efectiu

08 d'Octubre de 2023, per Jordi Benavent
  • Imatge de l'encontre entre el Reus Deportiui el Mataró

Després de la derrota a la primera jornada de l'OK Lliga al Palau Blaugrana, s’esperava la reacció del Reus Deportiu Virginias.  I així ha estat, ja que ha guanyat per 6-5 al CH Mataró. Tot i jugar en un escenari no habitual com és el pavelló Olímpic de Reus, els aficionats roig-i-negres s’han apropat per animar a un Reus Deportiu que ha sortit decidit a encarrilar el partit.

Fruit d'aquesta insistència, Arnau Canal ha inaugurat el marcador amb un fort xut des del centre de la pista que ha sorprès Sergi Grané, aconseguint l'1 a 0 quan encara no s'havien jugat tres minuts de partit.

La reacció del conjunt visitant, entrenat per un històric roig-i-negre com és Joan Carles Vadillo, no s'ha fet esperar i el jugador fet al planter reusenc Marc Ollé ha aprofitat una bola dins l'àrea per fer l'empat a 1. Aquest gol ha portat la precipitació dels homes que entrena Jordi Garcia, un fet que ha aprofitat Xavier Burguillos per sorprendre en el segon gol mataroní, amb una rematada de del segon pal.

Els minuts han anat passant i, tot i l'empenta dels roig-i-negres el gol no ha arribat, malgrat les clares oportunitats per retornar l’empat a l'electrònic. Però la manca de punteria i l'excés d'individualitats s'han topat amb un Sergi Grané que ha posat un mur davant de la porteria dels del Maresme.

La sorpresa ha arribat quan faltaven 50 segons per arribar al descans. Oriol Lladó ha fet saltar l’alarma quan ha marcat un inquietant 1 a 3, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

L'inici del segon temps ha estat espectacular i el Reus ha pogut desplegar tota la seva eficàcia golejadora. Primer Martí Casas, aprofitant una passada des de darrere de la porteria per fer el 2 a 3. La por al cos dels aficionats reusencs l'ha posat Abel Moya quan, després de diverses rematades refusades per Càndid Ballart, ha fet el 2 a 4.

Però el Reus de la segona meitat ha estat un altre ben diferent, i Marc Julià ha tornat a reduir diferències, amb el 3 a 4, al minut 30. Poc després, Martí Casas ha recuperat una bola al centre de la pista i, sol davant el porter, ha fet pujar l'empat a 4 gols. Un minut més tard, David Gelmà ha culminat una remuntada de boixos fent el 5 a 4, als 32 minuts, i el 6 a 4 finalitzant un contracop a la jugada posterior.

El Mataró, per la seva banda, no ha abaixat els braços i Abel Moya ha tornat a posar emoció a 11 minuts del final, amb el 6 a 5. El marcador ja no s'ha mogut i els roig-i-negres han sumat el primer triomf de l'OK Lliga. En la pròxima jornada, els de Jordi Garcia rebran el Voltregà, un altre equip entrenat per un exjugador roig-i-negre, com és Lluís Teixidó. Encara cal definir el lloc on es jugarà aquest encontre, ja que el pavelló Olímpic està ocupat i el Palau d'Esports continua amb les reformes. L’opció que es valora és la pista del Vendrell.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Marc Julià Martí Casas, Arnau Canal i David Gelmà.

CH Mataró: Sergi Grané, Gerard Cusachs, Marc Ollé, Abel Moya i Lluc Vila.

Àrbitres: Albert Barba i Joel.

Gols: (‘3) 1-0 Arnau Canal; (‘4) 1-1 Marc Ollé; (’11) 1-2 Xavier Burguillos; (24’08”) 1-3 Oriol Lladó; (‘26) 2-3 Martí Casas; (’28) 2-4 Abel Moya; (’30) 3-4 Marc Julià; (’31) 4-4 Martí Casas; (’32) 5-4 David Gelmà; (’33) 6-4 David Gelmà i (’39) 6-5 Abel Moya.