Dimecres, 01 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias venç el Girona CH i continua al quart lloc de la classificació

02 d'Abril de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge de l'encontre

El Reus Deportiu Virginias ha tancat la 24a jornada de l'OK Lliga, amb una victòria per 4 gols a 6 a la pista del Garatge Plana Girona HC. Els reusenc han aprofitat l'oportunitat de posar terra pel mig amb el Noia Freixenet en la lluita per la tercera i la quarta posició a la classificació.

Tot i el marcador final, el partit contra els gironins no ha estat fàcil, ja que els reusencs han encarat aquest duel amb la baixa de Sergi Aragonès. A més, al minut 7 de partit, Marc Julià ha vist la primera targeta blava, però Borja Ramon no ha aprofitat la falta directa i la bola ha acabat topant amb la base del pal de la porteria defensada per Martí Zapater. Durant dos minuts, els roig-i-negres han hagut de jugar amb un jugador menys, però quan han recuperat la igualtat numèrica a la pista, l'italià "Checco" Compagno ha sorprès el veterà Jaume Llaverola amb un fort xut des de lluny i ha fet el primer gol visitant.

Aquest gol ha donat tranquil·litat als homes de Jordi Garcia, que pocs instants després han pogut ampliar la diferència, quan David Gelmà ha estavellat la pilota al pal en el llançament d'un penal que li han fet prèviament a Marc Julià.

L'efectivitat del Reus ha arribat de la mà de Marc Julià. Primer al minut 17, en una gran jugada que ha acabat en gol (0-2). Un minut després, el jugador olotí ha aprofitat un refús de Llaverola per empènyer la bola dins de la porteria i fer el 0-3.

Semblava que amb aquest marcador, els reusencs tenien el partit controlat, però en l'hoquei patins tot pot canviar en un poc temps. Quan tothom esperava que s'arribés al descans amb un clar avantatge visitant, en dues jugades idèntiques en 40 segons, "Moi" Aguirre ha aprofitat el refusos de Martí Zapater per empènyer la bola i posar un inquietant 2 a 3. En el darrer minut de la primera part, Joan Salvat ha vist la targeta blava i ha deixat amb inferioritat els reusencs, que han hagut de començar la segona meitat amb un jugador menys.

Tot i aquest entrebanc, la reacció dels reusencs ha estat fulgurant. Primer  un xut de falta de Marc Julià que topa amb el cos de Diego Rojas i la bola acaba dins la porteria del Girona de la forma més inversemblant (2- 4). I uns segons després, David Gelmà ha fet el cinquè gol en un contracop. El Reus tornava a tenir al seu favor tres gols de diferència.

Al minut 37, Joan Salvat ha fet el 2 a 6, amb un gran xut des de fora l'àrea. I vint segons després, Biel Ferrer ha fet el seu primer gol a l'OK Lliga, amb un xut ajustat al pal de la porteria defensada per Martí Zapater i ha escurçat diferències (3-6). Quan faltaven vuit minuts per finalitzar el partit, novament "Moi" Aguirre ha aprofitat un nou rebot per fer el definitiu 4 a 6.

Amb aquest nou triomf el Reus Deportiu Virginias es manté al quart lloc de la classificació. En la pròxima jornada tindrà la possibilitat de pujar fins al tercer lloc, ja que jugarà al pavelló del Calafell, en la penúltima jornada de la lliga regular de l'OK Lliga.

Fitxa del partit:

Garatge Plana Girona CH: Jaume Llaverola, Àlex Grau, Marc Vázquez, Biel Nadal i “Moi” Aguirre.

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Joan Salvat, Marc Jlià, “Checco” Compagno i David Gelmà.

Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Carlos Molines.

Gols: (’10) 0-1 “Checco” Compagno; (’17) 0-2 Marc Julià; (’18) 0-3 Marc Julià; (’22) 1-3 “Moi” Aguirre; (’23) 2-3 “Moi” Aguirre; (’28) 2-4 Marc Julià; (’29) 2-5 David Gelmà; (’37) 2-6 Joan Salvat; (’37) 3-6 Biel Nadal; (’42) 4-6 “Moi” Aguirre.