Dijous, 15 d'Agost de 2024

Gran victòria del Reus Deportiu Virginias contra el CP Voltregà en el partit de l’exili

Els reusencs es desfan dels osonencs per 5 gols a 3 en un encontre jugat al Vendrell

14 d'Octubre de 2023, per Jordi Benavent
  • El Reus celebra la victòria obtinguda davant del Voltregà

Després de l'agònica victòria davant del Mataró de la setmana passada, al pavelló Olímpic, el Reus Deportiu Virginias ha jugat el segon partit consecutiu, com a local a l'OK Lliga tot enfrontant-se al CP Voltregà. Malgrat l’avantatge de jugar com a local, les obres que continuen al Palau d'Esports i el Trofeu Ciutat de Reus de Gimnàstica que se celebra a l'Olímpic reusenc, han fet que un dels partits més atractius de la lliga regular s'hagi de disputar a 40 quilòmetres de distància, concretament al pavelló Quim Tomàs del Vendrell. Tot i la distància, l'equip que dirigeix Jordi Garcia ha estat recolzat per un nombre important de seguidors que s'han apropat fins a la població del Baix Penedès, per veure la segona victòria del Reus per un marcador final de 5 gols a 3.

Els roig-i-negres han sortit decidits a buscar el gol i s'han plantat amb perill davant de la porteria d'Oriol Codony. Aquest domini inicial s'ha vist tallat al minut 6, quan Jordi Burgaya ha finalitzat un ràpid contracop per inaugurar el marcador i fer el 0 a 1 pels osonencs.

Aquest gol ha estat un cop dur pels reusencs, però a poc a oc s'han refet i ha continuat posant contínuament a prova al porter del Voltregà. Per la seva part, els jugadors de Lluís Teixidó, amb una bona defensa, han pogut mantenir l'avantatge al marcador i crear perill al contraatac.

Al cap de 17 minuts de partit, els roig-i-negres han tingut l'oportunitat més clara per tornar la igualtat al marcador, però el xut d'Arnau Canal s'ha trobat amb el pal de la porteria contrària. Les oportunitats s'han  reproduït a la porteria visitant, però les aturades d'Oriol Codony han evitat el gol reusenc.  Quan faltaven tres minuts pel descans, Sergi Aragonès s'ha inventat una gran jugada individual, amb una mitja volta i aconsegueix l’empat (1-1).

Aquest gol ha permès als reusencs jugar amb més tranquil·litat. A punt d'entrar en el darrer minut de la primera meitat, Ferran Giménez finalitza molt bé una jugada col·lectiva dels roig-i-negres per capgirar el marcador i fer pujar el 2 a 1 al marcador. Amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

La segona part ha començat bé pels reusencs, ja que Sergi Aragonès ha fet el 3 a 1 en la transformació d’un penal, quan encara no s'havia  jugat un minut de la represa. El gol ha deixat al Voltregà bastant tocat anímicament, i ha permès als reusencs marcar el ritme del partit amb possessions més llargues que finalitzaven amb clares oportunitats de gol.

Però el Voltregà és un equip que mai abaixa els braços i un fort xut d'Aleix Molas ha servit per reduir les diferències (3-2). La reacció dels de Jordi Garcia no s'ha fet esperar i pocs segons després, Ferran Giménez ha finalitzat una gran jugada col·lectiva per fer el seu segon gol particular i el quart del Reus.

Novament, amb l'avantatge de dos gols, el Reus Deportiu ha continuat dominant el partit i, a 10 minuts per arribar al final, un fort xut de Sergi Aragonès ha servit per sentenciar el partit amb el 5 a 2.

Tal com han anat caient els minuts, els roig-i-negres s'han anat agradant més, i Ferran Giménez ha estat a punt de fer el gol de la jornada amb una gran acció individual, però que no ha pogut finalitzar amb èxit. A la següent acció, Jordi Burgaya ha posat emoció en fer el tercer gol visitant, quan encara faltaven poc més de 4 minuts per finalitzar l'encontre. El marcador, però, ja no s'ha mogut i els reusencs, amb els dos gols de marge, han pogut contemporitzar el temps per sumar la segona victòria de la temporada.

La pròxima jornada, els de Jordi Garcia viatjaran fins a la pista de l'Alcoi, el divendres vinent, a un quart de 9 del vespre. El diumenge 29, a dos quarts d’1 del migdia, tornaran al Pavelló Olímpic de Reus, per rebre la visita del Noia.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Joan Salvat, Sergi Aragonès, Marc Julià i David Gelmà.

CP Voltregà Movento Stern: Oriol Codony, Eric Vargas, Aleix Molas, Gerard Teixidó i Alex Rodríguez.

Àrbitres: Nicolás Morandeiro i Luís Mier.

Gols: (‘6) 0-1 Jordi Burgaya; (’22) 1-1 Sergi Aragonès; (’24) 2-1 Ferran Giménez; (’26) 3-1 Sergi Aragonès (p.); (’35) 3-2 Aleix Molas; (’37) 4-2 Ferran Giménez; (’40) 5-2 Sergi Aragonès i (’44) 5-3 Jordi Burgaya.