Dimarts, 11 de Maig de 2021

Inversions per valor de 900.000 euros al futur parc de lliscament i el seu entorn

El projecte preveu la recuperació del paisatge natural i la creació d'un parc esportiu urbà

25 de Març de 2021, per Redacció
  • Imatges del projecte i la seva ubicació

    Reus.cat

  • Reus.cat

  • Reus.cat

  • Reus.cat

L'alcalde, Carles Pellicer; el regidor d'Esports, Josep Cuerba; i la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han presentat aquest dijous, 25 de març el projecte executiu del futur parc del lliscament, que el govern defineix a la zona oest de la ciutat. El parc preveurà inversions per valor de 900.000 euros i inclou la creació d'un parc esportiu urbà i la "recuperació del paisatge i els valors ecològics i naturals". El parc esportiu inclourà les noves instal·lacions per a la pràctica d'esports de lliscament, així com noves pistes de petanca i elements de cal·listènia.

La zona verda de l'entorn preveu la naturalització i la creació de noves zones d'estada entre el barranc dels Capellans i el carrer de la Ginesta. El projecte preveu l'encaix del parc en el seu entorn urbà i natural immediat, així com l'encaix en el projecte de la V Verda. El parc esportiu "es concep com un nucli d’activitat física de la ciutat i actuarà de punt de trobada intergeneracional gràcies als tres espais que conformen el parc esportiu", segons fonts municipals, i que són la zona de lliscament, el parc de cal·listènia i l’àrea de petanca.

La instal·lació central és el nou 'skate park', de 1.066 metres quadrats. El disseny "ha prioritzat la integració paisatgística, amb elements que tenen poc impacte visual ja que s’eleven poc per sobre de la cota del terreny", s'ha destacat. Aquest espai constarà d’una superfície contínua de formigó pulit, a diferència de l’actual equipament, que estava format per elements prefabricats. L’aposta "és una decisió basada no sols en l’àmplia funcionalitat esportiva, sinó per la durabilitat i resistència a les inclemències meteorològiques", s'ha detallat. Constarà d'un gran 'bowl' central, "que té forma de piscina, amb tres 'hips' o salts i les mides del 'half-pipe' actual, enfonsat fins a una profunditat entre 175 i 230 centímetres".

També tindrà una mini 'bowl' per a la iniciació, "amb forma de gota i un corredor", així com zones de patinatge de carrer als laterals i zona d’onades a l'extrem sud.

Respecte al parc de cal·listènia, comptarà amb diferents elements per exercitar-se. Finalment, la zona de petanca substituirà la zona actual per una de nova "amb molta més amplitud i en un entorn naturalitzat per compaginar l’estada i el joc d’aquesta modalitat".

Projecte urbanístic

El projecte crea un nou parc públic, "amb espais de relació, esport i descans, que dinamitzarà la zona oest de la ciutat, generant un lloc de trobada entre la ciutadana i la natura", s'ha apuntat. Tindrà una superfície de 13.016m2, dels quals 1.066m2 corresponen a l’'skate park'.

El projecte urbanístic, s'ha apuntat, es veu condicionat per la proximitat dels barrancs del Molí, dels Capellans i de la Mina. "Un condicionant, però, que es posa en valor. Es recondueixen les condicions d’inundabilitat per minimitzar l’afectació en zona urbana, alhora que es naturalitza l’espai i es recupera un paisatge típic com és el de barrancs i rieres. S’estableix un corredor verd, en sentit longitudinal, que funciona com a espai biodivers i connector ecològic dels diferents espais lliures que envolten la zona, al llarg de la riera naturalitzada dels Capellans", s'ha explicat.

"I s’incorpora un talús verd que, alhora, millora les condicions d’inundabilitat de la zona. Aquest corredor de verd es plantarà amb vegetació típica de bosc de ribera; i, en paral·lel al recorregut es col·loca un camí de passejada", s'ha precisat més endavant.

Al llarg del parc, s’hi habilitaran zones d’estada per als usuaris amb mobiliari urbà i vegetació que, segons els indrets, podrà ser d’arbres de fulla caduca o de prat naturalitzat. Es preveu també la xarxa de reg i la construcció d’un dipòsit de recollida de l’aigua de pluja per al reg. I Aigües de Reus preveu la recuperació de l’aigua d’una mina existent, també per al reg de la vegetació del parc.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

parc lliscament reus projecte març 2021 reusdigital
parc lliscament reus projecte març 2021 reusdigital
parc lliscament reus projecte març 2021 reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  25 de Març de 2021

Molts llisquen encara més!

I les voreres aixecades i amb herbes?

Reportatges