Dimecres, 17 de Juliol de 2024

La 'Bombonera' fa el seu efecte

El Reus Deportiu Virgnias guanya per 4-3 i empata l’eliminatòria contra el Barça

02 de Juny de 2024, per Jordi Benavent
  • imatge de l'encontre

El Reus Deportiu Virginias ha guanyat per 4-3 el FC Barcelona en el segon partit de la semifinal del "play-off" de l'OK Lliga i ha empatat l’eliminatòria a un.  Aquest diumenge, la ‘bombonera’ reusenca ha ofert la seva millor imatge i el seu  efecte màgic. Per aquest encontre, Jordi Garcia ha descartat el reusenc Ferran Giménez, que ha deixat el seu lloc a Arnau Canal, que no va jugar divendres.

El segon duel ha començat amb un Reus decidit a empatar l'eliminatòria. Abans  de jugar-se el primer minut, ja s'ha mogut l'electrònic del pavelló reusenc. L’1-0 ha arribat amb una espectacular mitja volta del xilè Diego Rojas que ha posat la bola a l'escaire de la porteria defensada per Sergi Fernández.

El gol ha esperonat una grada que no ha parat d'animar, mentre que el Barça ha buscat la fórmula d'eixugar aquest primer gol dels roig-i-negres. Els reusencs, per la seva banda, amb un joc ràpid i directe, han continuat arribant amb perill a la porteria visitant, però el marcador no s'ha mogut. Això ha fet aparèixer els nervis sobre la pista, amb topades constants entre jugadors, fins que Ignacio Alabart ha aprofitat un rebot per empatar el partit a 1 gol, al cap de 14 minuts de l’encontre.

Aquest gol ha asserenat el joc d'un Barça que ha capgirat el marcador quan faltaven 7 minuts per arribar al descans. Eloi Cervera, sol davant de Càndid Ballart ha fet l'1 a 2. Malgrat el resultat, els roig-i-negres no han abaixat els braços i Sergi Aragonès ha tornat a posar les taules a l'electrònic amb el 2 a 2 en rebre una passada des de darrere de la porteria de Marc Julià. Amb aquest marcador s'ha arribat al temps de descans d'un partit viu i amb la incertesa del resultat final.

En la represa, el respecte que es tenen els dos conjunts s'ha vist reflectit a la pista. La precaució a l'hora de cometre qualsevol errada ha marcat el joc dels dos equips. Al minut 47, Marc Grau ha vist la targeta blava per una entrada per darrere a Martí Casas, que no ha pogut aprofitar la falta directa. Però, uns segons més tard, el mateix Casas ha enganxat una bola tal com li venia per introduir-la dins de la porteria del Barça, fent pujar el 3-2 al marcador quan encara quedaven 13 minuts de partit.

Els roig-i-negres han fet la seva desena falta d'equip quan restaven poc més de 5 minuts per al final, però sortosament Càndid Ballart ha aturat la falta directa a Pau Bargalló. Poc temps després, ha estat Marc Julià qui no ha materialitzat la desena falta blaugrana.

Les oportunitats s'ha repetit en les dues porteries, fins que a 2 minuts i mig per al final una altra vegada Ignacio Alabart ha tornat a empatar el partit, amb un xut creuat.

Però faltava un final èpic i d'això s'ha encarregat Sergi Aragonès que juga els seus últims partits amb la samarreta del Reus. En l’últim minut s'ha inventat un xut potent que ha sorprès el porter blaugrana provocant el deliri dels aficionats reusencs.

Amb aquest 4 a 3, el Reus Deportiu empata l'eliminatòria a 1 victòria. El tercer duel entre culers i reusencs tornarà al Palau Blaugrana, divendres, a partir de dos quarts de 9 del vespre. El pròxim diumenge, es jugarà el quart enfrontament d'aquesta semifinal, al Palau d’Esports de Reus,  a  dos quarts d'1 del migdia.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i Diego Rojas.

FC Barcelona: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso i João Rodrigues.

Àrbitres: Sergi Mayor i Daniel Villar.

Gols: 1-0 Diego Rojas ('1); 1-1 Ignacio Alabart ('14); 1-2 Eloi Cervera; 2-2 Sergi Aragonès ('20); 3;-2 Martí Casas ('37); 3-3 Ignacio Alabart ('48) i 4-3 Sergi Aragonès ('50).