Dimecres, 27 de Gener de 2021

Mònica Balsells: ‘Històricament, els arbitratges mai han afavorit el Reus Deportiu’

La presidenta club roig-i-negre ha estat entrevistada pel programa 'Fot-li esports!' de LANOVA Ràdio.

19 de Desembre de 2019, per Andreu Rauet
  • Balsells, en una imatge d'arxiu, a les instal·lacions del club

    Reus Deportiu

Després de vuit anys de mandat, la presidenta del Reus Deportiu, Mònica Balsells (Reus, 1972), pot presumir d’un balanç econòmic positiu en els comptes del Club. Conversem amb ella al Palau d’esports de Reus, just després de produir-se la seva dimissió de la junta directiva de la Federació espanyola i en un ambient crispat pels arbitratges que ha patit el conjunt roig-i-negre aquesta temporada a l’OK Lliga.

Va dimitir fa pocs dies de la junta directiva de la Federació espanyola de patinatge. Què ha pesat més, les desavinences internes o les discrepàncies pels arbitratges?

Vaig dimitir pel mal funcionament del Comitè d’Hoquei Patins dins de la Federació Espanyola. La gent que porta el Comitè no està preparada per portar-lo i donen prioritat als seus interessos personals enlloc del bé de l’hoquei. He aguantat, ho vaig comunicar tant al gerent com al president de la Federació; no es va prendre cap decisió i només em quedava dimitir.

La polèmica s’ha traslladat a les xarxes socials amb una ‘guerra de comunicats’. Quin era, l’objectiu?

Històricament, els arbitratges mai han afavorit el Reus Deportiu. Els àrbitres es poden equivocar o no, però amb el reglament no es poden equivocar i això és el que molesta moltíssim. A Igualada va ser d’escàndol i ho vam publicar a les xarxes socials, jo ja estava malament amb la Federació i allò va acabar d’explotar. Hi ha coses que no es poden entendre, s’hauria de ser més professional.

El tècnic, Jordi Garcia, deia que el baix nivell de l’arbitratge espanyol desprestigia l’OK Lliga. Hi està d’acord?

El nivell arbitral tampoc no és més bo a Portugal o Itàlia. No podem estar amb un nivell d’arbitratge baix, tothom treballa però crec que cobren bastants diners per un partit d’hoquei per no ser professionals. No s’hauria de permetre, i és una de les coses que el Comitè permet i no hi estic d’acord. 

El passat dilluns s’havia de celebrar el judici a Joan Sabaté, acusat de malversació, però la cita s’ha suspès indefinidament. Quina és la postura del club envers aquest judici?

Després de vuit any,  jo volia que se celebrés el judici i acabéssim amb això. El fiscal demana 75.000 euros (de malversació) però el que demana el club són 159.000. No entenc per què dos dies abans es pot ajornar un judici a petició de la defensa, és un delicte penal greu i la pena ja la té. Jo vull que se celebri, o que no, però no podem estar així després de vuit anys. Jo tenia ganes d’anar a declarar, perquè soc el segon testimoni que havia d’entrar i tenia ganes d’acabar-ho; que la justícia decideixi, jo tinc molt clar el que ha passat, per mi és culpable i no hi ha volta enrere.

Per primera vegada en el mandat de Mònica Balsells, el Reus Deportiu ha acabat un exercici, el de la campanya 2019/ 2020 amb beneficis. Com s’ha aconseguit?

Després de vuit anys de mandat i no haver donat mai un resultat positiu, des de la junta estem molt orgullosos de poder donar un resultat positiu de 44.000 euros. Feia 10 anys que no teníem un resultat positiu, al Reus Deportiu. Hem fet una gestió, hem seguit un camí i enguany ens ha donat uns fruits, entenc que els anys posteriors anirem per aquest camí. A la junta som gent molt racional, ens basem en l’equitat, no estirem més el braç que la màniga i, per tant, estem molt contents.

Durant el mandat de Mònica Balsells s’han dut a terme moltes iniciatives per omplir el palau d’esports. Quin balanç en fa?

Estem contents, perquè cada vegada omplim més el Palau. L’altre dia, amb el Barça, vam fer un ple, amb entrades a 2,5 euros per partit... és molt assequible per tothom. Enguany hem venut molts més abonaments, i la situació del futbol ens hi ha ajudat, sense futbol la gent té ganes d’hoquei. El que volem és omplir el pavelló, que hi hagi un gran ambient i que els jugadors se sentin recolzats.

Últimament, el Reus Deportiu ha participat en moltes campanyes solidàries, com en Joan petit nens amb càncer, la campanya Cap nen sense joguina. Què li aporta, al club, participar en jornades solidàries?

El Reus sempre és obert a la ciutat, sempre ens agrada que el club formi part de la ciutat i que la ciutat formi part de l'entitat. A nosaltres ens omple d’orgull participar en actes com aquests, el Reus sempre és obert a participar-hi i sempre que se’ns demana som al costat de la solidaritat, i encara més si és per als nens.

És any de celebració a ‘Can Reus’, amb el 110è aniversari. Quins actes hi ha previstos?

Encara no hi ha cap acte previst per celebrar-ho, perquè creiem que l’hem de celebrar durant tot l’any. Més endavant hi haurà algun acte, però encara no podem avançar res perquè no està previst, amb la junta directiva decidirem després de festes què fem per al 110è aniversari.

Després d’aquest primer tram de temporada, quin balanç en fa?

Si les coses van com van, hem de ser entre els quatre primers, enguany hi ha 'playoff' i la temporada serà diferent. Hem tingut lesions, però el que ens interessa és arribar bé a març, abril i maig, quan hi ha el plat fort. Ha estat un començament irregular, però anem pel bon camí, ja recuperem als jugadors i això ens donarà solidesa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges