Dijous, 25 d'Abril de 2024

Naufragi del Reus a Còrdova

En un partit per oblidar i sense gairebé cap ocasió de gol, els reusencs tanquen l’any amb una contundent derrota

20 de Desembre de 2017, per Xavi Turu
  • Haro, contra el Córdoba a l'Estadi, en una imatge d'arxiu

CF Reus

No ha pogut ser. El CF Reus ha perdut el seu últim partit de l’any per 5 a 0. Els roig-i-negres no han estat competitius i han disputat uns 90 minuts molt descafeïnats. El rival, un Córdoba molt més posat en l’encontre, ha sabut dominar el tempo i no ha desaprofitat els seus moments de glòria. Les imprecisions i les errades en les passades, juntament amb una desconnexió general de tot l’equip, ha servit perquè el que podia acabar amb un bon fi d’any, acabés en naufragi.

Els d’Artiz López Garai no han tingut pressa i no existia la precipitació al terreny de joc. La pressió forta dels homes de Jorge Romero dificultava i incomodava la sortida de l'esfèrica als roig-i-negres. Les ordres del tècnic basc eren clares, López Garai no volia perdre pilotes en zones de risc i els seus homes tocaven i tocaven fins a arribar a camp contrari. El camí de la perseverança ha fet que els reusencs entressin en un estat futbolístic que els ha acabat penalitzant.

2 minuts 2 gols

La presència a camp rival durant els primers 20 minuts ha estat pel Córdoba. Aquest fet s’ha materialitzat i, al minut 6, ha arribat el primer avís dels locals com a conseqüència d’una falta lateral. El Reus, com en els darrers partits, ha deixat molt espai entre línies i el Córdoba jugava amb superioritat. Els roig-i-negres havien de centrar-se i tenir paciència per trobar el seu moment. Per la seva banda, el Córdoba ha sortit més posat en el matx i ha tingut els seus dos minuts de glòria, aconseguint de forma gairebé consecutiva dos gols en dos minuts.

L’olfacte golejador i la fam de gol de Jovanovic i de Sergi Guardiola han posat en un compromís als de López Garai. Al Reus li tocaria nedar a contracorrent i contrarestar els bons moments ofensius dels de Romero. Dues jugades gairebé consecutives entre els minuts 23 i 25, han deixat molt ben encarrilat el matx pels locals. Guardiola, amb dues accions de murri, ha aconseguit un doblet que glaçava als reusencs i feia saltar d’eufòria a l’afició local.

Els de la capital del Baix Camp necessitaven una reacció immediata i, en el millor dels casos, aconseguir un gol abans d’arribar al descans. Tot i els intents del Reus per aconseguir alguna cosa més, s’ha fet impossible arribar a la fi de la primera part i reduir les distàncies. S’havia de reaccionar i havia d’aparèixer els talents dels futbolistes importants.

Guardiola i Aguza sentencien

El descans no ha servit per gairebé res als roig-i-negres. Al minut 48, arribava pràcticament la sentència. La defensa reusenca, tova com gairebé tot el matx, ha deixat les coses massa fàcils a Aguza perquè el migcampista blanc-i-verd posés el 3 a 0 al marcador. Un Reus incòmode i molt poc reconegut, no n’ha tingut suficient amb l’entrada de Yoda, Vítor i Lekic. Precisament, l’entrada del davanter serbi ha servit perquè en el minut 74, arribés la primera i única clara ocasió pels reusencs. Tot i la bona combinació entre Lekic i Vítor, el conjunt de Garai no ha pogut maquillar el resultat i per acabar d’arrodonir la festa a Còrdova, Sergi Guardiola ha completat un contracop que ha significat el 4 a 0.

El davanter blanc-i-verd s’adjudicava un triplet de gols que ha vingut acompanyat pel 5 a 0 final, obra d'Aguza. El CF Reus tindrà temps per reaccionar i pensar en què s’ha fet malament per canviar aquesta dinàmica negativa. El dia de Reis, els reusencs juguen a casa davant de l'Alcorcón, en un partit que hauria de servir per tornar a veure la millor versió i sobretot, per recuperar la confiança.

Fitxa tècnica

Córdoba CF: Kieszek; Fernández (Loureiro 63’), Caro, Joao Alfonso, Galán; Aguza, Edu Ramos, Javi Lara; Caballero (Aguado 73’), Jovanovic (Alfaro 84’) i Sergi Guardiola.

CF Reus: Edgar Badia; Campins, Olmo, Atienza, Miguel García; Borja Fernández (Yoda (53’), Gus Ledes (Vítor 53’), Juan Domínguez, Carbonell; Haro (Lekic 62’) i Máyor. Gols: 1-0 Sergi Guardiola (23’) / 2-0 Sergi Guardiola (25’) / 3-0 Aguza (48’) / 4-0 Sergi Guardiola / 5-0 Aguza (85’).

Targetes grogues: Pels visitants Migue García (5’), Olmo (50’), Vítor (68’), Juan Domínguez (88’). Àrbitre: Jorge Valdés Aller, del col·legi de Castella i Lleó.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 20 de LaLiga123, disputat al Estadio Municipal Nuevo Arcángel amb la presència de 4.781 espectadors.