Diumenge, 04 d'Agost de 2024

Ramon Folch i el gol que l'afició reusenca feia anys que volia celebrar

El Reus FC Reddis s'imposa per 1 gol a 0 al San Cristóbal en un partit ple d'interrupcions i el gol final del reusenc ha dictat sentència

23 d'Octubre de 2023, per Aleix Pérez
  • Els jugadors del Reus FC Reddis, celebrant el gol de la victòria

Cedida

Ramon Folch regala 3 punts i manté l'idil·li del Reus FC Reddis amb l'Estadi Municipal. La victòria per 1 a 0 davant el San Cristóbal ha estat treballada, en un partit que una vegada més ha atret a una bona quantitat d'aficionats. Per aquest retorn a l'Estadi, Marc Carrasco ha tornat a apostar per la defensa de 4, amb Nico Díaz substituint al sancionat Alberto Benito i confiant en Aitor Serrano i Jordi Oribe en punta, despenjant a Víctor Oribe a la banda dreta per a traçar diagonals.

El partit ha començat amb un ritme irregular, amb un seguit de cops, caigudes i atencions mèdiques que no han permès entrar a cap dels dos equips en l'enfrontament. La jugada més clara dels primers 45 minuts ha arribat després d'una gran combinació entre Víctor Oribe i Nico Díaz, que ha rematat Jordi Oribe al travesser. A part de la solidesa defensiva de la parella Molina-Alarcón, Aitor Serrano s'ha tornat a erigir en l'home de referència a la parcel·la ofensiva reusenca: rebent, controlant passades llargues dels seus companys caient a banda i generant superioritats a camp rival. Al minut 39 Xavi Jaime ha provat fortuna amb un xut des de fora de l'àrea, que ha marxat fregant l'escaire esquerre de la porteria defensada per Alejandro Lázaro. Abans d'arribar al descans Xavi Molina ha tingut l'oportunitat d'estrenar el marcador en un llançament de cantonada, amb una rematada que ha marxat alta.

A la represa les interrupcions s'han accentuat encara més, marcades per les nombroses entrades a destemps dels jugadors del San Cristóbal que l'àrbitre no ha castigat amb targeta groga fins al tram final del partit. Quan l'enfrontament semblava que conduïa a un empat sense gols, Víctor Oribe ha canviat el joc per a Dani Argilaga, que ha connectat al cor de l'àrea amb Ramon Folch. El veterà migcampista reusenc ha transportat tot l'estadi a aquelles nits de bogeria a Segona Divisió, amb un gol que feia anys que l'afició reusenca volia celebrar.

Després de posar-se per davant, Carrasco ha donat entrada a un tercer central, Maxi Rosales, i un migcampista, Modest Notario. En els instants finals, i quan més ho necessitava l'equip, l'Estadi Municipal ha tornat a ser un fortí, i malgrat no aprofitar un contraatac capitanejat per Pol Benito i Notario, els reusencs s'han emportat una nova victòria sense encaixar cap gol, reafirmant la seva solidesa defensiva.

El seu proper compromís del Reus FC Reddis serà davant un històric, el Badalona.