Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

Reus i Nàstic es reparteixen els punts al Municipal

Els roig-i-negres han anat de menys a més, en un partit elèctric i amb l'essència pura d'un derbi

23 de Setembre de 2018, per Xavi Turu
  • El lateral Shaq Moore ha fet un gran partit davant el Nàstic

CF Reus Deportiu

Partit il·lusionant a l'Estadi Municipal. Ambient de gala per rebre el Nàstic en un encontre que ha començat amb intensitat. La comunió entre afició i equip ha estat vibrant i present durant els 90 minuts. Xavi Bartolo ha treballat tàcticament el partit i ha sortit amb un Gus Ledes que s'infiltrava entre els centrals per poder donar una bona sortida de l'esfèrica. Els tarragonins han pressionat amb ímpetu i els roig-i-negres s'havien de defensar amb la pilota. Al minut 6, ha arribat la primera ocasió per part dels visitants, el Nàstic començava a arribar amb més facilitat a l'àrea rival. La poca màgia que s'ha vist per part dels reusencs en el primer temps ha estat una bona centrada de Mario Ortiz i una posterior rematada de cap de Moore que ha desviat el porter grana a còrner.

El gol del Nàstic desconnecta el Reus

Amb el gol el guió ha canviat. Al minut 20, ha aparegut una jugada d'estratègia per part del Nàstic que ha deixat mut al Municipal. Albentosa avançava als de Tarragona i ha deixat un pèl tocat al conjunt de Bartolo. Els reusencs necessitaven tornar a l'inici del matx per poder recuperar les bones sensacions i, sobretot, el control de la pilota. El conjunt grana ha crescut després del gol i s'ha trobat més còmode sobre la gespa del Municipal.

Els reusencs s'han desconnectat i les jugades de perill han arribat a l'àrea d'Edgar Babia que com gairebé sempre s'exhibia sota pals. Els roig-i-negres s'han vist perduts i amb poc rumb després de la diana visitant i el joc ha entrat en un bucle on s'ha vist molt poc futbol i un joc molt travat. El millor que li ha pogut passar al Reus és que s'ha arribat al descans amb el 0 a 1. Hi havia temps per creure en l'equip i en poder fer alguna cosa més que en els primers quaranta-cinc minuts.

Linares dóna oxigen

El segon temps no ha pogut començar millor a la gespa del Municipal pels interessos del Reus. Al minut 50, ha aparegut l'experiència i l'olfacte golejador de Linares. El davanter roig-i-negre ha posat la igualada al matx després d'una magnífica assistència d'Alfred Planas. Socis, aficionats i equip s'han tornat a retrobar amb les bones sensacions de l'inici i el Reus tornava, de mica en mica, a la seva essència. El tècnic lleidatà ha volgut moure la banqueta per trobar solucions i anar per la victòria i ha fet debutar en lliga al jove del filial Arjona. Futbolistes frescos que podien compensar el desgast dels minuts disputats.

S'ha intentat fins al final

El Nàstic ha tornat a pujar línies de pressió en el segon temps i per alguns moments ofegava la sortida dels roig-i-negres. Els de Gordillo han buscat alternatives amb centrades a l'àrea i ràpids contracops. L'Estadi ha estat intel·ligent i quan l'equip ha necessitat el seu suport li ha donat una petita empenta per ajudar als futbolistes ganxets. La insistència i la persistència del Reus gairebé treu els seus fruits. Al 78, Linares ha tingut a les seves botes el gol del triomf però el seu xut ha marxat lleugerament desviat per sobre de la porteria de Becerra.

Reus i Nàstic empaten en un derbi vibrant que acaba finalment amb repartiment de punts. Totes dues aficions acaben la jornada amb la panxa mig plena i amb un punt més a la classificació.

CF Reus: Edgar Badia; Moore, Catena, Mikel Villanueva, Herrera; Juan Domínguez (Bastos, 69’), Gus Ledes, Mario Ortiz; Alfred Planas (Arjona, 67’), Fran Carbià (Enri, 85’) i Linares.

Nàstic de Tarragona: Becerra; Iván López, Cadamuro, Albentosa, Abraham; Fali, Márquez (Rocha, 63’), Coris (Omar, 83’), Tete; Uche i Suárez (Berreiro, 65’).

Gols: 0-1 M. 20 Albentosa / 1-1 M. 50 Linares.

Targetes grogues: Per als locals Linares (42’), Mikel Villanueva (54’) i per als visitants Tete (38’), Fali (42’), Berreiro (85’) i Cadamuro (90+1’).

Àrbitre: Oliver de la Fuente Ramos, del col·legi de Castella i Lleó

Incidències: Partit corresponent a la jornada 6 de LaLiga123, disputat l’Estadi Municipal de Reus amb la presència de 4.195 espectadors.