Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Tocarà remuntar

La falta d'encert en les jugades a pilota parada condemnen al Reus Deportiu, que ha caigut al partit d'anada de quarts de final de la Copa d'Europa amb el Liceo (4 a 1)

24 de Març de 2018, per Infocamp
  • Imatge del partit de quarts de final disputat aquesta tarda a Riazor entre el Liceo i el Reus Deportiu

HC Liceo

El Reus Deportiu afrontava aquesta eliminatòria de quarts de final de la Copa d'Europa davant del Liceo amb ganes de fer oblidar la golejada rebuda al Palau Blaugrana a l'OK Lliga. Però la manca d'encert en les jugades a pilota parada ha acabat marcant la diferència entre els dos equips i el Reus ha sortit golejat de la Corunya.

El partit a Riazor ha començat amb domini de l'equip gallec, que s'ha avançat en el marcador al minut 3, quan Edu Lamas ha tocat suficientment una bola que havia quedat al damunt mateix de la líniea divisòria de la porteria de Càndid Ballart, després d'una rematada de Dava Torres. Ha estat una jugada fortuïta que ha acabat amb el primer gol del partit (1-0). Al minut 5, l'àrbitre ensenya la targeta blava a Sergio Miras per una obstrucció a Joan Salvat, però Raul Marín no ha pogut transformar la directa que hagués suposat l'empat.

Després del gol, el Reus s'ha anat despertant i ha provat diverses vegades accions de l'u contra u, que han creat perill a la porteria defensada per Xavi Malián. El Liceo ha contrarestat els contraatacs roig-i-negres amb algunes accions perilloses de jugadors molt actius com Carlo Di Benedetto - amb un xut al pal- o de Marc Coy, que han fet lluir al porter Càndid Ballart, que ha estat providencial per evitar el segon gol dels gallecs. La defensa del Reus Deportiu pressionava per obligar al Liceo a fer xuts exteriors. En aquesta fase del partit, al minut 18, el Reus també hauria pogut empatar després d'un xut al pal d'Àlex Rodríguez.

I al minut 21, arriba el gol de l'empat, fruit d'una acció individual de Raul Marín, que s'ha esmunyit entre tres jugadors gallecs i ha batut amb una rematada creuada al porter Xavi Malián (1-1).

Però l'alegria ha durat ben poc als homes de Jordi Garcia perquè, al minut 22, l'àrbitre assenyala penal sobre Edu Lamas. L'especialista en la pena màxima del Liceo, Sergio Miras, ha executat de forma impecable el penal i ha tornat a avançar el Liceo en el marcador (2-1).

Condemnats en jugades a pilota parada

A la segona part, el Reus Deportiu ha sortit disposat a girar la truita. Al minut 34, bona combinació entre Romà Bancells i Marc Torra, que no ha acabat amb gol de miracle. I al minut 35, el Liceo comet la seva desena falta, però Malián ha aturat el llançament de la falta directa de Marín, que ha vist com s'escapava una nova oportunitat d'igualar el marcador.

Al minut 37, és el Reus l'equip que arriba a les deu faltes. Aquest cop ha estat Edu Lamas el jugador que tampoc ha pogut transformar la directa i l'electrònica no s'ha mogut. El Reus Deportiu, conscient que el 2 a 1 no era tan mal resultat, ha tingut molta cura en defensa, sobretot en els minuts en que li ha tocat jugar amb inferioritat numèrica.

Pèro al minut 41, arriba el desenllaç del partit. Marc Torra comet una obstrucció sobre Edu Lamas a dins de l'àrea i l'àrbitre ha xiulat penal contra el Reus. Sergio Miras ha tornat a ser l'encarregat de transformar la pena màxima (3-1). I quan el Reus encara no havia ni reaccionat, mig minut després, Carlo di Benedetto ha rebut una pilota ben aixecada per Miras i ha batut amb un remat de primeres a Ballart (4-1).

El Reus Deportiu estava obligat a frenar l'embranzida del Liceo i s'ha bolcat en atac sobre l'àrea del Liceo. Al minut 42, els gallecs fan acumulen la quinzena falta i Àlex Rodríguez ha picat la directa, però la bola ha sortit lleugerament per sobre del travesser.

I així s'ha acabat el partit d'anada d'aquests quarts de final de la Lliga Europea. Ara, el 7 d'abril, tocarà remuntada si el Reus vol continuar viu i defensar el títol aconseguit l'any passat en aquesta competició.

Gols

1-0, Edu Lamas (3'); 1-1, Raul Marín (21'); 2-1, Sergio Miras (p) (22'); 3-1, Sergio Miras (p)  (41'); 4-1, Carlo di Benedetto (41').