Divendres, 29 de Març de 2024

Una mala primera part condemna el CF Reus al Molinón

Després d'uns primers quaranta-cinc minuts més descafeïnats, els roig-i-negres han disputat un segon temps ple d'ocasions per aconseguir alguna cosa més, que finalment ha acabat amb victòria local per 2 a 1

08 d'Abril de 2018, per Xavier Turu
  • Foto del partit d'anada entre el CF Reus Deportiu i l'Sporting de Gijón

CF Reus

El conjunt d'Artiz López Garai tenia una difícil missió al camp d'un dels millors equips del 2018. L'Sporting de Gijón posava a prova l'equip reusenc. Tot i l'exigència del guió, els roig-i-negres no s'han encongit i han sortit a intentar generar un bon futbol durant el primer temps. Els de Rubén Baraja, amb la inèrcia de portar una bona dinàmica de partits i resultats, han necessitat molt poc per generar joc ofensiu i gols. Tot i això, ha estat el Reus el primer a generar una clara ocasió de perill. Al minut 8, Fran Carbia ha estavellat una pilota al travesser.

El Reus ha estat centrat sobre el terreny de joc però en pocs minuts els asturians han fet un pas endavant. L'escenari era complicat. Un equip fort, madur i amb una mentalitat guanyadora. Els catalans ho han continuat intentant i, al minut 15, ha aparegut una altra bona ocasió pels de López Garai. Yoda ha rematat a la sortida d'un córner, però el seu cop de cap ha marxat desviat per sobre de la porteria de Mariño.

Un Sporting que amb molt poc ha generat perill

Els locals cada vegada s'han anat acomodant al ritme de l'encontre i, tot i el bon inici de partit i la mentalitat amb la qual han sortit els reusencs, ha estat l'Sporting el primer a avançar-se al marcador. Una bona combinació per la banda dreta ha servit perquè al minut 19, Nano Mesa rematés al fons de la porteria d'Edgar Badia. Com ja va passar davant del Valladolid, tant l'Sporting de Gijón com els de Pucela, són equips que amb molt poc generen perill i, sobretot, gols.

Els de López Garai s'han vist sorpresos pel primer gol dels locals i a la mitja hora de partit ha arribat el segon gol. A la sortida d'un córner i després d'una jugada assajada dels locals, ha arribat els dos a zero, obra de Carmona. Dues dianes en mitja hora que han descol·locat als catalans i han fet desaparèixer la intensitat dels primers minuts del matx. Els roig-i-negres, tot i que ho han intentat fins a la fi dels primers quaranta-cinc minuts, no han estat prou encertats. Per contra, el conjunt de Rubén Baraja, no ha desaprofitat les seves oportunitats per posar-se per davant del marcador.

Reacció d'orgull del Reus amb poc premi

El Reus no ha abaixat els braços. Una de les característiques d'aquesta temporada del conjunt del tècnic basc, és la persistència i la lluita fins al final. Al minut 49, ha aparegut Olmo, per reduir distancies i donar oxigen al Reus. El gran capità, col·locat com un davanter centre, ha aprofitat un refús dins l'àrea i, de cap, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. L'argument ha canviat per complet.

El Reus ha trepitjat camp local i ha tingut més presència ofensiva, mentre els locals s'han defensat amb ungles i dents. Al minut 62, després d'una bona centrada de Miramón, Carbia ha tingut una altra ocasió per empatar el partit. Els roig-i-negres, que no han parat d'atacar i buscar el gol, han merescut alguna cosa més després del bon segons temps. Els de la capital del Baix Camp no han pogut acabar les jugades i ha tornat a faltar, un matx més, l'encert en els metres finals i, conseqüentment, els gols. El conjunt català ha de trobar aquesta arribada final que tant està costat d'aconseguir, per transformar els bons moments de futbol amb gols i, sobretot, amb victòries que apropin a l'equip de Garai a la somiada permanència.

Fitxa tècnica

Real Sporting de Gijón: Mariño; Calavera, Guitián, Barba, Canella; Carmona, R. García (Pablo Pérez 71’), Jony, Hernan (Nacho Méndez 67’), Bergantiños; Nano (Carlos Castro 79’).

CF Reus: Edgar Badia; Miramón (David Haro 75’), Atienza, Olmo, Menéndez; Ledes, Juan Domínguez, Guzzo (Carbonell 45’); Yoda, Fran Carbia (Máyor 65’) i Lekic.

Gols: 1-0 Nano Mesa (19’) / 2-0 Carmona (30) / 2-1 Olmo (50’).

Targetes Grogues: Pels locals Bergantiños (75’) i Nacho Méndez (93’) i pels visitants Menéndez (28’) i Máyor (81’).

Àrbitre: Daniel Ocón Arráiz, del col·legi de la Rioja.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 34 de LaLiga123, disputat al Estadio Molinón amb la presència de 22.762 espectadors.