Divendres, 04 d'Octubre de 2024

Valuós empat del Reus Deportiu Miró al Palau Blaugrana

Els roig-i-negres fan un gran partit davant el Barça i aconsegueixen treure un punt important per seguir vius al capdavant l'OK Lliga

22 de Novembre de 2020, per Josep Gallofré
  • Instant del partit entre FC Barcelona i Reus Deportiu Miró

Andreu Rauet

Reus i Barça han ofert un autèntic partidàs aquest diumenge, amb majúscules. El resultat final d'empat a 3 demostra el que s'ha pogut apreciar a la pista del Palau Blaugrana durant els 50 minuts: criteri defensiu, ofensiu, gols i una gran qualitat dels jugadors dels dos equips. Els de Jordi Garcia han aconseguit donar la volta al marcador fins en tres ocasions. En aquesta jornada, s'ha pogut veure el millor Reus de la temporada conscient de la importància de l'encontre per no perdre pistonada a la classificació i la motivació de jugar contra l'etern rival. Raül Marín i Càndid Ballart, els herois roig-i-negres.

Un partit entre FC Barcelona i Reus Deportiu Miró és sinònim d'espectacle. I més aquesta temporada amb una OK Lliga tan igualada. De fet, l'encontre d'aquest diumenge no ha deixat indiferent als aficionats de l'hoquei patins, amb la millor versió dels roig-i-negres sobre la pista del Palau Blaugrana. El matx ha començat amb una forta pressió del Barça que incomodava al Reus en la sortida de la bola. Els reusencs intentaven mantenir una línia defensiva sòlida, coneixedors del poder ofensiu dels jugadors blaugranes. I és que el Barça és molt Barça i només començar ja ha anat a totes. Al 3' João Rodrigues ha rematat a boca de canó davant de Ballart i, en la jugada posterior, de nou Rodrigues i Helder Nunes han fet lluir de nou el porter roig-i-negre.

La intensitat sobre la pista s'ha plasmat des dels primers instants. Ambdós conjunts treballaven per no cometre errors defensius i evitar les sortides ràpides en atac. Al 7' Nunes ho ha tornat a provar amb un llançament llunyà que ha obligat a l'estirada de Ballart i al 9' Àlex Rodriguez ha creuat massa l'esfèrica. En el mateix minut, el jugador de Sant Hipòlit ha vist la targeta blava per una falta des de darrere. Era el preludi de l'1 a 0. En la primera acció a bola aturada, Pablo Álvarez ha demostrat la seva qualitat en el primer gol aixecant la bola i picant-la sense que res hagi pogut fer Ballart. Poc ha durat l'alegria a la parròquia blaugrana. En el mateix minut Raül Marín, que havia entrat feia poc a la pista, ha igualat el partit amb un tir exterior al primer pal.

El partit era un espectacle al qual ens tenen acostumats Reus i Barça i les oportunitats en ambdues porteries eren constants. Just després de l'empat, al 10', Marc Julià no ha pogut batre Egurrola en una falta directa. Al 12' Nunes ha estavellat la bola al travesser després d'una contra per conduïda per Nil Roca.

El Barça s'encoratjava a mesura que passaven els minuts i el Reus intentava defensar-se de la millor forma. Nil Roca i Alabart ho han provat de nou per augmentar el marcador en l'electrònic, però s'han trobat amb les esplèndides aturades de Càndid Ballart. El Reus, per la seva part, no s'arronsava i ha plantat cara en tot moment. Felipe Castro ha tingut l'1 a 2 en el seu estic, però ha enviat la bola al travesser. En la mateixa jugada, Alabart s'ha topat de nou amb Ballart.

Un cop més, però, la pilota aturada ha afavorit el FC Barcelona. Al 18' Rodrigues ha fet el 2 a 1 després de transformar un dubtós penal. Els roig-i-negres no han abaixat el cap tot i el resultat en contra i Àlex Rodrigues ha disposat d'una clara oportunitat quan s'ha plantat sol davant d'Egurrola, però no ha estat encertat. Els darrers instants del primer temps han estat d'infart amb arribades que han resolt amb encert Egurrola i Ballart.

Els gols continuen a la segona part

El segons temps ha començat amb la mateixa intensitat de la primera part. Només iniciar-se, Pablo Álvarez ha llençat la bola al pal. Al 29' Raül Marín ha tornat la igualtat al marcador. El 'killer' roig-i-negre ha definit amb precisió un tir de penal que ell mateix havia provocat.

Amb el pas dels minuts, la segona part ha baixat el ritme. Era complicat mantenir-lo durant els 50 minuts. S'ha vist un joc més travat i amb menys fluïdesa durant alguns moments. Al 33' ha arribat la desena falta del Reus. El perill tornava a la porteria de Càndid Ballart. Per sort per als interessos reusencs, el porter roig-i-negre ha aturat el tir directe de Pablo Álvarez.

Les aproximacions han disminuït i el treball defensiu ha prevalgut per davant de l'ofensiu. Cap dels dos equips volia perdre. El partit estava d'allò més obert i qualsevol error podia sentenciar el matx. Al 37' Marín ho ha intentat davant d'Egurrola i Rodrigues ha fet el mateix a la porteria reusenca. Al 38' el Reus ha tingut el 2 a 3 en la desena falta del Barça. Egurrola, un cop més, ha salvat el gol roig-i-negre davant de Marín.

Cal ressaltar el gran partit que ha fet el Reus al Palau Blaugrana, però encara més en els últims 10 minuts, quan el Barça ha premut l'accelerador. Els homes de Jordi Garcia no han perdut en cap moment la col·locació defensiva conscients del transcurs del partit i han jugat de tu a tu amb els locals.

Càndid Ballart s'ha erigit en el jugador més destacat en el tram final. Mal senyal quan el porter és el millor jugador sobre la pista. El Barça anava un pas per davant i aconseguia madurar gairebé totes les jugades ofensives. En una d'aquestes, Pablo Álvarez ha fet el 3 a 2 amb una gran mitja volta. En l'esport acostuma a passar que els millors jugadors apareixen quan l'equip més ho necessita. Ha estat el cas d'Álvarez. Però no només al Barça, al Reus també. Marín s'ha carregat l'equip a l'esquena per posar el 3 a 3 en el marcador. El roig-i-negre ha definit a la perfecció una jugada que ell mateix s'ha inventat.

El partit ha acabat amb un darrer tir de Nil Roca que ha aturat novament Càndi Ballart. El resultat ja no s'ha mogut i blaugranes i reusenc s'han repartit els punts.